办公室, 极简主义, 深圳, 设计公司

MOC DESIGN | MOC DESIGN深圳办公室

全球设计风向感谢来自 MOC DESIGN OFFICE 的办公空间项目案例分享:

 

空间的“隐”和“现” The Hidden and Visible Space

 

MOC DESIGN 深圳办公室 MOC DESIGN Shenzhen Office

 

“形式追随功能”是现代建筑最根本的原则之一,在MOC DESIGN OFFICE 深圳办公室的项目中,这条原则得到了完美展现。

“Form flows function” is one of the most fundamental principles of modern architecture, which is perfectly demonstrated in the MOC DESIGN Shenzhen Office.

办公室位于万科设计公社创意园区,地面层为开放式的公共绿地公园,地下空间与公园融合为一个开放式的园区,作为周边住户的日常活动公园及创意行业的办公室。

The office is located in the creative park of Vanke Design Commune. The ground floor is an open public green park, while the underground space is integrated with the park to form an open area that serves as a park for daily activities of the surrounding residents and offices for the creative industries.

 

∇ 园区俯瞰, Overlooking the park

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 办公室位于公园负一层 The office is located on the ground floor of the park

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

基于社区住户和办公的需求,MOC将空间整体定义为“隐”和“现”两个不同的功能。“隐”的是需要安静专注的办公区域,而“现”则是面向社区住户提供优质的展示面及休闲功能。

Based on the needs for the community tenants and offices, MOC defines the overall space with the “hidden” and “visible” functions. The “hidden” refers to an office area with quietness and concentration, while the “visible” is an area that provides quality displays and recreational functions for the community.

办公室的主入口位于公园负一层的中央走廊, MOC希望既能够为在走廊上来往的社区住户呈现一个有趣的展示面,同时区隔开公园的人群为设计师提供一个闹中取静的工作环境。

The main entrance to the office is the central corridor on the ground floor of the park, where MOC wishes to provide an interesting display for the community residents who come and go through the corridor, as well as a quiet working environment for designers.

 

∇ 主入口, Main entrance

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

我们在空间中央置入两个透明盒子,以此将空间划分为四个区域:艺术前厅、透明盒子区域、公共办公区与辅助区域。

Two transparent boxes are placed in the center of the space, dividing it into four areas: the art lobby, the transparent box area, the public office area and the secondary area.

 

∇ 两个透明盒子被置于空间中央位置,有序的划分了空间的功能

The space is centrally positioned with two transparent boxes, dividing the functions of the space in an orderly fashion.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

面向中央走廊的区域被划分为艺术前厅,在纯净的灰白色麻石墙面的衬托下,黑色竹子构成的立体书法笔触艺术装置,在为社区住户提供有趣的展示面的同时,也有效的划分了空间,将需要专注的办公区域隐于其后。

The area facing the central corridor is divided as the art lobby. A three-dimensional calligraphic art installation made from black bamboos strokes against a pristine grey-white hemp stone wall, which provides an interesting display for the community residents, while also effectively dividing the space and hiding the office area with privacy.

 

∇ 办公区隐退至前厅后面,空间色调的变化引导氛围与情绪转换

The office area is retreated to the back of the front lobby, where a change in the spatial palette leads to the switch of atmosphere and mood.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 前厅及装置细节, Front lobby and details of installation

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

通过前厅进入室内办公区,空间的基调由亮转暗,自然的完成了空间氛围与情绪的转换。

Through the front lobby, it comes to the office area. The tone of the space changes from light to dark, naturally switching the atmosphere and mood in the space.

办公区呈现出冷静、清晰、稳定的氛围与通透的质感。入口处以休闲区取代传统的接待前台,既满足日常接待,也为员工提供工作之余的休憩。

The office area presents a calm, clear and stable atmosphere, and transparent quality. At the entrance, the conventional reception desk is replaced by a lounge area, which not only satisfies the daily reception, but also provides a resting place for employees after work.

 

∇ 休闲区, The lounge area

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 办公区可透过会议室看到休闲区

The lounge area is seen through the conference room of the office

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 从会议室看向休息区

Looking into the lounge area from the conference room.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

银灰色的镀锌波纹板包裹整个办公区墙体,其纵向的肌理与透明盒子隔断的双层阳光板、以及辅助区的大面积白色布帘,在肌理上互相呼应,但三者纹路疏密不一、质感冷暖相依,使整个空间在视觉上简洁统一又富于变化。

Silver-grey corrugated galvanized panels wrap the entire office wall. The vertical texture of the panels echoes with the double-layered sunlight panels that separate the transparent box, as well as the large white curtains in the secondary area. But these three patterns vary in density and their warm and cool textures make the space visually simple, unified and varied.

 

∇ 镀锌波纹板和双层阳光板的纵向肌理互相呼应

The vertical texture of the corrugated galvanized panels and double-layered sunlight panels echoes each other.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

考虑工作性质带来的人群聚散,置于空间中的盒子区规划为会议室和总监办公室,盒子的两侧的公共办公区则分布了设计办公区和其他辅助部门办公区,动线围绕两个盒子展开。会议室以通透的玻璃隔断围合,而办公室盒子则以双层阳光板及玻璃围合,满足办公室一定程度的私密需求。

The box area in the space is designed to the conference room and director’s office in consideration of the crowd gathering and scattering for work. Both sides of the box are turned into design office and other supporting departments. The dynamic path revolves around two boxes. The conference room is enclosed by the transparent glass partition while the office box is enclosed by double-layered sunlight panels and glass, satisfying the need for certain privacy in the office.

 

∇ 会议室盒子“隐”于前厅后面

The box of conference room is “hidden” behind the front lobby.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 空间细节, Details of space

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 空间动线围绕两个盒子展开 The spatial dynamic path revolves around two boxes

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 在走廊透过会议室看到办公区

View of the office area from the corridor through the conference room.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

开放式的设计办公区,超常规的办公桌尺寸,以及桌面上方独立的照明控制等,在满足设计师日常工作需求的同时,兼顾了团队日常沟通讨论和办公舒适度的平衡,并且通过各个空间之间的互相联动,建立了一个平等、融合的工作氛围。

The open office is furnished with an extraordinarily large desk and individual light controls above it, which meet the designers’ daily working needs while balancing the team’s usual communications, discussions and working comfort. An equal and integrated working atmosphere is established by linking different spaces together.

办公室的次入口,与主入口一样都面向街区的公共走廊,是空间中另一处“现”的区域,我们在这个半户外空间设置了一个户外休闲区,既为社区住户提供日常休闲座位也适用于公司更多不同的办公情境。

The secondary entrance to the office, which like the main entrance, faces the public corridor of the block. It is another “visible” area. In this semi-outdoor space, an outdoor lounge area is designed to provided leisure seating for community residents as well as a more varied office scenario for the company.

 

∇ 办公区概览, Office area overview

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 从会议室看向办公区 Looking into the office area from the conference room.

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 细节, Details

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 户外休闲区, The outdoor lounge area

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

∇ 平面图, Floorplan

办公室设计,深圳办公室设计,设计公司办公室,办公室设计案例,极简风格办公室设计,现代风格办公室设计,MOC DESIGN办公室,MOC DESIGN OFFICE,MOC DESIGN,MOC DESIGN设计,项目投稿

 

项目信息

项目名称: MOC DESIGN深圳办公室
设计单位: MOC DESIGN OFFICE (www.moc-office.com )
主创设计师:梁宁森,吴岫微
设计团队:MOC DESIGN TEAM
项目地址:深圳市南山区万科设计公社
面积:230㎡
主材:镀锌波纹板、阳光板、黑色哑光氟碳漆、白麻石、灰色卷毯
业主:MOC DESIGN OFFICE
摄影师:小云

Project Name: MOC DESIGN Shenzhen Office
Design Company: MOC DESIGN OFFICE(www.moc-office.com)
Leading Designers: Liang Ningsen, Wu Xiuwei
Design Team: MOC DESIGN TEAM
Location: Vanke Design Commune, Dashi 2nd Road, Nanshan District, Shenzhen, China
Area: 230㎡
Materials: Corrugated galvanized panels, double-layered sunlight panels, black matte fluorocarbon paint, white hemp stone, grey-rolled carpets
Client: MOC DESIGN OFFICE
Photography: Xiaoyun

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> MOC DESIGN | MOC DESIGN深圳办公室

暂时还没有评论

  • 您好! 游客