LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

上海, 办公室, 办公空间, 工作室, 设计公司

堂晤设计 | 牛在墙上飞,猴子树梢醉-TOWO

LOFT中国感谢来自 堂晤设计 的办公室项目案例分享:

壹 头  牛
贰 只猴子
叁 个豆袋
肆 块黑板
伍 组柜子
陆 个树池
集齐六个条件,完成一个工作室

该项目位于上海市闵行区七宝万科国际;
我们希望工作室足够的轻松、温性、创意,于是通过显性与隐性的符号对我们的目标进行构建;

A cow
Two monkeys
Three lazy couches
Four blackboards
Five sets of cabinets
Six tree pool
Collect six conditions, complete a studio

The project is located in Minhang District, Shanghai Qibao Vanke International.
We hope that the studio is relaxed, warm and creative enough, and then constructs our goal through explicit and implicit symbols.

 

∇ 空间概念动画

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 阳光洒进来,我们在这里工作,有树还有牛

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

空间用了大量温暖的木色,并组成木质的空间体块,这些体块以整个白色空间为背景,进行功能与空间节奏上的构筑;
有的形成斜线——楼梯;
有的形成直线——地台;
有的成为网格——书架;
但是又连为一体,与空间相融;
有了一个富有韵律的空间构筑物后,就是一些吸睛的柔性元素介入。

The space uses a large amount of warm wood color and forms a wooden space block which takes the whole white space as the background to construct the function and space rhythm.
Some form slashes – stairs
Some form a straight line – the platform
Some become grid – bookshelf
But even as one, and the integration of space
With a rhythmic space structure, there are a few eye-catching, flexible elements involved.

 

所以——
牛,上天了;
树,栽桌子上了;
猴子,挂在书柜边…
这些无厘头的元素一方面均衡的软化整个空间,
另一方面让我们在忙碌时候,大开脑洞.工作之余,一抬头,会心一笑,累的时候,一杯咖啡,坐在窗边放飞一下自我;

so
Cattle fly to heaven
Tree, planted on the table
Monkey, hanging in the bookcase
On the one hand, these irregular elements soften the entire space
On the other hand, when we are busy, we open our brains, spare time, look up, smile, tired, a cup of coffee, sit by the window to fly about self.

 

∇ 移动黑板,随时记录我们的灵感

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

办公桌与树的结合,成为了整个空间的内景观,也与外面的绿色形成呼应,消减以往办公的紧张氛围。整墙的书架也不甘无趣,在实用的框架下,产生一丝波动的起伏,如同山崖,如同坡面。

The combination of the desk and the tree has become the interior landscape of the entire space and also forms an echo with the green outside to reduce the tension in the office. The entire wall of the shelves are unwillingly boring, in a practical framework, resulting in a wave of fluctuations, like a cliff, as the slope.

 

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 空间的每个元素都参与美与乐趣的构筑

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 给予时间以生命而不是给生命以时间

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

空间中景观最好的位置进行的抬高,让原来的窗户有了落地窗的感受,获得更好的景观视野,同时高度上的变化与分割,也让空间更有乐趣.
空间每个元素都希望满足功能的同时,本身就是一个符号.于是门就变成碎木头块,规矩中藏着随性,配合平面符号,让这面墙充满乐趣.

The elevation of the landscape in the space is maximized, allowing the original window to have a floor-to-ceiling window feeling, a better view of the landscape, and a greater degree of change and fragmentation, all while making the space more enjoyable.

Each element of the space that wishes to satisfy its function is itself a symbol, so the door becomes a block of wood, which is hidden in the rules, with flat symbols, to make the wall fun.

 

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 楼梯的造型与办公桌构成空间的大结构

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

由于层高的限制,会议室感觉比较压抑,所以将整个天花变为镜面,化解的层高的局限,也让空间感别具一格.但是空调的出风散流器非常扎眼,空调的位置决定了风口位置无法移动.而市面上又找不来合适的可以符号化的替代品,于是,就顺势而为,将会议室的照明以散流器为中心进行布置,让散流器的方框与灯光呼应起来,形成了会议室有意思的图形.

Due to the restrictions of the floor, the meeting room feel more depressed, so the entire ceiling into a mirror, to resolve the limitations of the storey, but also a sense of space unique style. But the air conditioning diffuser is very loud, air conditioning determines the outlet The location cannot move. While the market cannot find a suitable symbolic alternatives, so, to take advantage of the situation, the conference room lighting to the diffuser as the center of the layout, so that the diffuser box and lighting Echoes, forming a meeting room interesting graphics.

 

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

同时我们希望有一个张别具一格的会议桌,但是会议桌极强的功能性使得难以去进行改变.于是,会议室空间本身的形状缺陷成了这张桌子想法的起点.由于避让入口玄关,会议室空间有一个角是切掉的,墙壁是斜着放置,如果是长方形的会议桌,就必然在这个斜墙前造成使用空间不够缺陷,无法坐人.所以就产生了一个平行四边形的会议桌,斜边与空间的斜墙平行,也让整个斜墙前的空间可以坐下一个参会者,再嵌入一些小草,一张独特又实用的会议桌就出来了.

At the same time, we wanted to have a unique conference table, but the extremely functional nature of the conference table made it difficult to make changes, so that the shape defects of the conference room space became the starting point for this desk idea. Due to the avoidance of the entrance porch, There is a corner of the space is cut off, the wall is placed diagonally, if it is rectangular conference table, it is inevitable in the oblique wall caused by the use of space is not enough defects, cannot sit .So there was a parallelogram conference table, The hypotenuse is parallel to the sloping wall in the space, allowing the entire space in front of the sloping wall to sit under one participant, embedding some grass and a unique and functional conference table.

 

∇ 会议桌功能分解图

 

 

 

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

∇ 必经之路上的乐趣

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 员工个人储藏柜

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 入口

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 入口

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 关掉灯,是另一种表情

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

功能融于乐趣与创意,两个空调的回风孔也不能放过,市面上的百叶口为了实用而完全无法融入环境.由于吊顶也属于木质体块,所以经过试验,一个充满渐变的点阵图形,解决了这个问题,不同规格的开孔器进过精心布置并开洞,让空间回归纯粹与乐趣.

Function into the fun and creativity, the two air-conditioning return air holes cannot let go, the market for the practical and completely jacketed not integrated into the environment due to the ceiling also belong to the wooden body block, so after testing, a full of gradient lattice Graphics, to solve this problem, different specifications of the hole into the well-placed and open hole, so that space returns to pure and fun.

 

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

 

∇ 大办公桌功能分解图

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

∇ 办公桌功能分解图

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

∇ 一层平面图

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

∇ 二层平面图

堂晤设计,上海TOWOdesign工作室,办公室设计,工作室设计,上海办公室设计

完整项目信息
项目名称:TOWO堂晤设计工作室
项目地点:中国.上海
完工日期:2017.12
项目面积: 130㎡
设计团队:towodesign堂晤设计
主持设计师:何牧
项目团队:刘雄杰、迟玉瑛
堂晤官网:www.towodesign.com
摄影:towodesign
微信公众号:towodesign

 

Subtitle: TOWOdesign studio
Location: Shanghai,China
Completion: 2017.12
Area: 130㎡
Design team: Towodesign
Design in charge: He Mu
Project team: Xiongjie Liu/Yuying Chi
Website: www.towodesign.com
Photo: Towodesign
Official Accounts: towodesign

 

 

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top