现代主义, 现代风格, 私人住宅

B.E Architecture | 诠释当代居住模式

由当地著名的建筑工作室B.E Architecture设计的圣文森特住宅坐落于阿尔伯特公园——风景如画的墨尔本郊区,拥有绿树成荫的宽阔街道和传统的露台房屋。圣文森特住宅翻新的特点是采用现代设计扩建,将经典元素与现代审美相结合,诠释出一种全新的当代居住模式;极简主义的设计与现有建筑的历史特色无缝交织,创造一种超越表面且内涵丰富的环境,表达了对高级工艺和艺术的热情。

Located in Albert Park, a picturesque Melbourne suburb of wide leafy streets and heritage terrace houses, St Vincents Place Residence by local practice B.E architecture is a home of daring contradictions. Fronted by a beautifully restored Victorian façade, the recently renovated residence features a modern extension whose minimalist design is seamlessly interwoven with the historic character of the existing building by espousing a passion for high craftsmanship and art.

 

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

 

新的扩建部分并没有试图模仿维多利亚时代房屋的装饰设计,而是运用了现代主义风格,采用了混凝土打造。虽然房屋在设计上体现了极简主义,但水磨石的石材地板、油漆过的木制天花板和墙面上青石材质的丰富纹理,集中体现了手工雕刻的质感,软化了建筑鲜明的现代主义风格。设计对现有住宅前半部分的旧式细节进行了改造,包括弧线形的飞檐,拱门以及定制的钢制壁炉,这些虽然不是典型的现代设计元素,却与维多利亚时代的立面造型搭配得十分和谐。

Far from trying to emulate the decorative disposition of the house’s Victorian past, the new extension was designed in clearly modernist terms as a block of in-situ concrete. Although minimalist in sensibility, the rich textures of the terrazzo style stone floors, painted timber ceilings and bluestone walling epitomize a hand-made, artisanal sensibility that softens the architecture’s stark modernism. Conversely, while the renovated front section of the house is full of period details such as curved cornices, arched doors, timber skirtings and custom steel fireplaces, their decorative fervour is kept in check by a nonchalant interior décor that eschews the formal for the casual.

家具的选择对新旧空间的融合是很重要的,包括几个定制的家具和来自屋主收藏的欧州亚洲复古家具,为空间提供了精致而休闲的室内美感。这些家具有很多都是由B.E Architecture为该住宅专门打造,展现出一种具有建筑性的手工艺之美。业主收藏的大量绘画、艺术照和独特的雕塑艺术收藏品加强了审美的统一,它们被巧妙地融入了整个住宅的设计中。

Uniting the old and the new spaces is an eclectic selection of furniture, including several bespoke designs and the client’s collection of vintage pieces from Europe and Asia which provided the inspiration for the sophisticated yet relaxed aesthetic of the interiors. This unifying aesthetic is further enhanced by the client’s substantial art collection of large paintings, intimate photographs and unique sculptures, which has been shrewdly integrated into the interior design throughout the house.

 

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

 


房间中装饰着大量的艺术收藏品,它们探索者着哲学、文学、宗教以及科学的主题。这些艺术品有时以文字的方式呈现在墙壁上,例如最令人印象深刻的是艺术家Nathan Coley设计的灯光装置作品《天堂就是什么也不会发生的地方》,以及由艺术家Berlinde De Bruyckere创作的壁龛装置。室内空间的设计也如同这些艺术品一样,涵盖了各个时代的文化特点。

Among the most impressive artworks is British artist Nathan Coley’s light installation “Heaven is a place where nothing ever happens”, prominently displayed in the sunken yard that connects the ground and first floors with the indoor pool and wet room on the basement level – a minimalist tour de force created out of grey stone and exposed concrete. Smaller but just as eye-catching is “Romeu ‘my deer’”, a wax sculpture by Belgian artist Berlinde De Bruyckere placed in a specially designed niche that makes for a visceral focal point.

B.E Architecture为该住宅特别定制设计了一个用透明有机玻璃立方体做成的咖啡桌,里面可以放书。空间还有一个4米高的环绕成像树枝一样的吊灯,它被涂成了白色,并且用于间接照明。

Among B.E architecture’s distinct custom designs is a coffee table made out of clear Plexiglass cubes filled with books, and a suspended four-meter ring fashioned like a tree branch, complete with birds perched on it, which is painted all white and used for indirect lighting, all pieces that place this project at the nexus of architecture, design and art, making it more of a patronage than a commission.

 

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

住宅空间,B.E Architecture,澳大利亚,现代与经典

完整项目信息
项目名称:ST VINCENT’S PLACE RESIDENCE
项目位置:澳大利亚墨尔本
项目类型:住宅空间
完成时间:2017.12
项目面积:482㎡
使用材料:木材、水磨石、青石、混凝土
设计公司: B.E Architecture
设计团队:Broderick Ely, Design Director, Andrew Piva – Director, Jon Boucher – Director & Duncan McLeary Associate Director
摄影: Derek Swawell

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top