伦敦, 商业空间, 展厅, 零售店, 餐饮空间

伦敦japan house日本屋展示中心设计

wonderwall已经完成其位于伦敦的japan house(日本屋)的室内设计,这也是品牌推出的第三个实验中心(另外两家分别位于巴西圣保罗和美国洛杉矶),旨在通过展览、活动、零售空间和餐饮展示日本。伦敦中心分布在建筑的三层中,新中心的设计遵循了首席创意总监kenya hara的总体设计原则——“向全世界推介最正宗的日本美学与感受力”。

wonderwall has completed the interior of the japan house in london, one of the three experiential hubs (sao paolo and los angeles being the other two locations) developed to showcase the country through exhibitions, events, retail, and food & drink areas. the london location expands over three floors designed according to the same overall guidelines as defined by chief creative director kenya hara ‘to introduce authenticated japanese beauty and sensibilities.’

由国家外交部牵头的japan house(日本屋)旨在培养国际社会对日本的更深层次的认识和了解。wonderwall最新开发的伦敦中心中在地面层设有商店与咖啡厅,一楼设有餐厅和酒吧,底层设有多功能厅,画廊和图书馆。

the japan house, led by the the country’s ministry of foreign affairs, aims to nurture a deeper appreciation and understanding of japan within the international community. wonderwall has developed the london location with a shop and café stand on the ground floor, a restaurant and bar on the first floor, and multipurpose hall, gallery, and library on its lower ground floor.

 

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

 

设计还从tokonoma(壁龛,通常是内嵌在起居和接待空间中,作为摆放工艺品或神像的区域。)汲取灵感,两层包含了商店和画廊,呼应了日本独特的美学风格,同时房间的氛围也随着室内各种元素和事件的变化而变化。基于doma的概念设计了一楼的餐厅和酒吧。doma(土间)是日式传统民居中带有素土地面与厨房的半室外空间,通常靠近住宅的入口区域。设计师从土间的特征中吸取灵感,突出强调了餐厅中社交、就餐以及和友人愉快相处的美好时刻。

drawing from the tokonoma, (an alcove in traditional japanese guestrooms) the two floors that contain the shop and the gallery echo the country’s unique aesthetics, while the atmosphere of the rooms changes according to the various elements and events taking place inside. for the restaurant and bar of the first floor, the japanese firm has based the design on the concept of the doma, a traditionally a semi-outdoor space with earthen floor and a kitchen that is often found close to a house’s entrance area.drawing from the unique qualities of the doma, the restaurant amplifies and expands the moments of socializing, dining and enjoying each other’s company.

 

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

商业空间,复合空间,展厅,体验中心,日式美学

完整项目信息
完成时间:2018
项目地点:伦敦
设计公司:Yohei Sakamaki
主创设计:Masamichi Katayama
摄影:Mikael Leijon
官网:HTTPS://WWW.JAPANHOUSELONDON.UK/

暂时还没有评论

  • 您好! 游客