Blog

咖啡厅, 建筑改造, 快餐店, 门店改造, 餐饮空间

曼谷这家bento bar有着穿孔的立面和隐藏的庭院

项目开始于客户的3套连在一起的排屋,2单元是名为“Made here on earth”的木作坊,3单元是一间名为“Yo”的酸奶咖啡厅。他的主要问题是他们还在排屋后面布置了一个漂亮的庭院,它是SA-Ti咖啡馆的一部分,但必须通过酸奶咖啡馆进入。这直接影响到了咖啡店,因为曾经有一位顾客在谷歌地图上发现了院子,却没有找到院子在哪里。

A project start with the client had 3 units of row houses which didn’t connect clearly, the 2units is wooden workshop named “Made here on earth” and the other one is a yoghurt café named “Yo”. The main problem was they also had settled nice courtyard behind the row houses that come along with styling coffee shop, is named “SA-Ti” However, the entrance from the street had to access through the yoghurt café. The issue affected to the coffee shop directly because a customer didn’t realize where was the courtyard even though they found on google map. We were called to solve the conflict and came with the new program which was delivered, The new program was Bento bar and the new row house between existing the row houses was taken already.

 

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

 

首先,我们打算把从街道到建筑后面的庭院的主要交通作为我们的主要关注点。我们计划对Yo cafe和旁边的咖啡店进行翻新。为了连接一楼,两排住宅被拆除。在一楼,我们还拆除了所有的墙壁和地板,重新安装了新的标准。空间上方也被拆除,在一些区域安装了聚碳酸酯屋顶面板,让阳光进入该区域。
First of all, we intended to manage the main circulation from the street to lovely courtyard behind the building as our main concern. We planned to renovate the Yo café and the beside one. The duo row houses were demolished walls to connected the ground floor. On the first floor, we also demolished all the walls and floor to reinstall new criteria instead. Above the space was also demolished, the roof had been changed and installed polycarbonate roofing panel on some area to lets the sunlight come into the area.

根据Dondon的定位,它被定义为入口走廊旁边的开放式厨房吧,这意味着我们设计了从街道到庭院的主要入口走廊,并在墙旁边设置了酒吧。立面设计是为了从外部投射大雨,但它仍然允许自然通风来减少来自开放式厨房的热量,冷却入口走廊。立面与一楼的空间一起工作,这个空间被拆除并以较小的尺寸重新安装。缺失的一块地板变成了主入口的双层空间,让人进入舒适的庭院内部。街灯是最后的装饰,仍然是人们走在门厅作为步道。
According to the positioning of the Dondon, It was defined as open kitchen bar beside the entrance corridor which mean we designed the main entrance corridor from the street to the courtyard and located the bar beside the wall. After that, we decided to reject the air-conditional as usual the neighbor always do because the bar concept is takeaway meal box. The façade design was designed to project heavy rain from outside but It still allows natural ventilation to reduce heat from the open kitchen and chill the entrance corridor. The façade is working with the first-floor void which was removed and reinstall in a smaller size. The missing piece floor turned to be the main entrance double space approach people to get into comfortable courtyard inside. The street light was the last ornaments which remain people who walk through the entrance hall as the footpath.

 

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

改造空间,餐饮空间,排屋改造设计,住宅改造餐饮空间

完整项目信息
项目名称:bento bar
项目类型:改造空间
项目地点:曼谷,泰国
设计单位:fattstudio
摄 影:panoramic studio, thinnapop chawatin

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top