Blog

想法集, 极限语法

葡萄牙一个海角的当代地标设计构思

ALICE LAI, MARCO DEIDDA
SITE LANDMARK

“Site Landmark”是一项国际竞赛的名称,旨在为位于葡萄牙阿尔加维萨格雷斯海角的一个当代地标设计构思。我们的方案旨在通过一个建筑提供一个完全不同的景观体验。

“Site Landmark” is the name of an international competition to develop ideas for the design of a contemporary Site Landmark located on a site promontory in Sagres, Algarve, Portugal.

 

想法集,极限语法,设计思维

 

对我们而言,新的体验首先意味着提供首选的观点。事实上,从悬崖上的每一个点都可以看到整个区域和全景,所以我们决定提供预先确定的视图。我们的项目希望构建这一景观的三个基本元素:天空、海洋和岩石。

Our proposal aims to offer a completely different experience of the landscape through an Architecture.A new experience means to us, above all, to give preferred views. Indeed from each point above the cliff it’s usually possible to contemplate the whole area and panorama, so we decided instead to offer pre-established views. Our project wants to frame the three essential elements of this landscape: the sky, the ocean and the rock.

 

想法集,极限语法,设计思维

 

与此同时,我们决定挖掘悬崖,塑造岩石,创造一个剧院,并给场地一个新的功能,能够提升观众和自然之间的关系,公众和海洋的声音,风和阳光之间的关系。这里的建筑和景观是相辅相成的。

In the meantime we decided to excavate the cliff, shaping the rock to create a theatre and giving the site a new function able to exalt the relation between the audience and the nature, between the public and the sound of the ocean, the wind and the sunlight. The Architecture and the Landscape are here complementary.

 

想法集,极限语法,设计思维

 

穿过剧院,它在到达悬崖中心时勾勒出天空的轮廓。
在场景的背后,有一个真实的洞穴,表面粗糙。我们在悬崖内部,被岩石包围在一个由明暗对比主导的空间中。再走几级楼梯,我们到达三个不同的房间,每个房间都有壮观的海洋开口和独特的视角。这里与海洋的关系是深厚而亲密的。

Descending through the theatre, it frames the sky while arriving in the heart of the cliff.
Behind the scene, there is a real cave with rough surfaces. We are inside the cliff, surrounded by the rock in a space dominated by the light and dark contrast. Going down a few more stairs we arrive into three different rooms, each of these has spectacular openings to the ocean and a unique point of view. The relation with the ocean is here deep and intimate.

 

想法集,极限语法,设计思维

 

在悬崖的顶端,利用之前挖出的岩石,我们建造了一个拱廊,用来描绘萨格雷斯和圣文森特的不同观点,在他们之间创造了对话和视觉联系。

On the top of the cliff, using the rock previously dug out, we built an arcade to frame the different views of Sagres and Cape st. Vincent, creating a dialogue and a visual connection between them.

 
想法集,极限语法,设计思维

想法集,极限语法,设计思维

想法集,极限语法,设计思维

位置:葡萄牙,SAGRES
项目年:2016年
版权归属:photos & design © ALICE LAI, MARCO DEIDDA

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top