幼儿园, 校园设计

内境空间设计 | 南京安彼国际儿童成长中心

静待花开,童真可贵

夕阳映在波光粼粼的西子湖面,转而又俏皮地窜进秦淮南岸的乌衣巷里;飞鸟越过保俶塔,飞往紫金山巅一览金陵美景。这次我们来到了六朝古都—南京。

A sunset is reflected in the shimmering West Lake, and then wittily slip into the Wuyi Lane on the south bank of the Qinhuai River; birds fly over the Baochu Pagoda to overlook the beautiful scenery of Nanjing on top of the Zijin Mountain. This time we come to Nanjing, an ancient capital of six dynasties.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

本次我们从建筑到室内做了整体的设计改造。原建筑为整体金色铝板饰面,上一家机构在一层外立面整体用绿色铝板包裹,整体为金色加绿色的建筑,加上年数已久比较破旧,这种建筑的表情显然不适合我们的品牌形象,也不符合当下年轻人的审美。因为原建筑有很多锈迹斑斑的金属杆件,外墙玻璃隔断有着较为密集的铝框,整体形态比较生硬,不够简洁。

We designed and remodeled the whole building from its exterior to interior this time. The original building was veneered fully in golden aluminum plates, and the last organization covered the surface of the first floor with green aluminum plates, so the building was in gold and green and relatively shabby due to its age. Obviously, the architectural expression could not fit in with our brand image or the aesthetic view of young people today. With many rusty metal poles and densely mounted aluminum frames in outer glass-curtain walls, the whole building originally looked stiff in shape and not simple enough.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

我们的改造思路是在有限的预算下让建筑整体更加简洁,让更多的光线进到室内,同时让室内的场景面向室外时有更好的呈现,孩子们无论在公共区域还是教室近乎无死角的能享受到自然的光照。建筑外立面整体统一色处理,上下两段圆润的线条造型勾勒出建筑本身的形态,部分密集铝框玻璃的解放,让建筑更加通透、圆润、简洁。

Our idea of remodeling is to make the whole building simpler and let in more light, while creating a better view of indoor scenes that can be seen outdoors, with a limited budget, to let children enjoy natural light nearly without any obscured corner whether in public zones or in classrooms. The overall surface of the building is unified in color and divided into two sections vertically to draw the building contour with smooth lines, and some glass released from dense aluminum frames makes the building more transparent, smoother and simpler.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

一楼和夹层区域有各类场景的搭建,可以满足孩子各种行为动作和游戏方式,为孩子们提供了一个自由的生活场所,同时也可以满足老师和家长的各类活动。

Various scenes were built on the first floor and the mezzanine, to provide a place for children to live freely, where they can act, move and play games in different ways, and teachers and parents can also carry out all kinds of activities.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

孩子没有办法对和他的尺寸相差很大的身边的事物产生认同感,所以我们搭建了不少尺度适合孩子的场景,在场景里放置了精心甄选的国际进口教玩具,在这些场景里他们会有很强的认同感,他们在自己动手的过程中会感到非常的满足,孩子们真正地成为了这个环境的主人。

As children are unable to accept things around, which differ greatly from them in size, we built many scenes suitable for children in size and placed imported international teaching toys carefully selected. In these scenes, they will have a strong sense of identity, feel very satisfied in the hands-on process, and truly become owners of the environment.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

考虑到冬天脚感的舒适性,地面做了地暖系统,提高了孩子们的舒适度。地面地胶也是具有较厚的厚度,有一定的弹性空间,为孩子们提供了更多的安全保障。

Considering comfort underfoot in winter, we installed an underfloor heating system, to make children feel more comfortable. The PVC flooring is thicker and elastic to some extent, to further protect the safety of children.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

孩子脸上天真的笑容是最美的“风景”。

Innocent smiles on the faces of children are the most beautiful “scenery”.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

当孩子聚精会神地去做某件事的时候,他的内在发展和精神活动会被全部调动起来。

Inner development and spiritual activities of children will be mobilized when they concentrate on something.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

通过我们的观察不难发现,在舒适美观的环境里孩子主动探索的积极性会极大的提高。

By observation, it is not hard to find that children will be much more motivated to explore actively in a comfortable and beautiful environment.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

窗户框景中的翠竹映入眼帘,搭配一幅字画和其他物品的陈列,整个场景让人清静安宁。

Through window frames, verdant bamboos come into view, matched with a calligraphy or painting scroll and other objects in display, to create an overall tranquil and peaceful scene.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

温馨的洽谈区希望家长能感受到家的温度。

It is hoped that the cozy reception zone can give parents the warmth of home.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

我们在二楼过道区域植入了游戏、休息、场景展示的功能。墙面和顶面的衔接方式在形式上像是一座房子。

The corridor on the second floor is endowed with the functions of games, relaxation and scene display. Joints between walls and the roof form the shape of a house.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

孩子们进入教室看到斜坡屋顶仿佛是从室外进到室内的错觉,留给孩子们一些想象空间吧。

While entering classrooms and looking at the slope roof, children will be given an illusion of walking from the outside to the inside of a house. We hope it can leave an imaginary space for children.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

教室整体营造出自然温馨的氛围,我们不希望在教室有太多的颜色而分散孩子们的注意力。每个教室都有一整面落地窗,大面积的自然采光,为孩子们创造了绝佳的成长环境。

A natural and warm atmosphere is created in all classrooms, and we don’t want too colorful classrooms, which may distract the attention of children. Each classroom has a floor-to-ceiling window and a large area of natural lighting, to create an excellent environment for the growth of children.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

孩子从教室也能看到墙面的场景展示,为教室增添了一些乐趣。

In classrooms, children can see scenes displayed on walls, which adds some fun to classrooms.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

在看待一些事物时经验让我们十分麻木,但是儿童没有什么经验,他们正处于获取各种感知印象的过程中。如果我们只是从自己的视角来看待与儿童心灵相关的一切,其结果就是不断增加对儿童的误解。所以我们必须抑制那些阻碍我们理解儿童的成年人特有的心态特点,这样或许可以放下我们作为成年人的优越和偏见,我们可以对孩子多一些理解和足够的尊重。正如安彼品牌创始人所说:这里不是学校,这里没有“孩子”,也没有“老师”,没有人需要“被教”,我们一起学习,一起成长并收获快乐。

Experience may make us rather indifferent to some things, but children without much experience are in a stage of acquiring various perceptual impressions. If we just treat everything related to the minds of children from our own points of view, our misunderstandings of children will consequently keep increasing. Therefore, we must restrain those mental characteristics unique to adults hindering us from understanding children, so that we may set aside our superiority and biases as adults and give children more understanding and enough respect. Just as the founder of Ababy said, this is not a school, where there is no “child” or “teacher”, no one needs to “be taught”, and we learn together, grow together and gain happiness.

 

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

后记,本次项目因诸多因素对原稿设计有不同程度的修改,这也是设计的真实之处。

Epilogue: The project has modified the original design to a different extent due to many factors, This is also a real part of the design.

 

∇ 一层轴测拆解图 axon exploded

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

∇ 二层轴测拆解图 axon exploded

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

∇ 一层平面图 Plan level 1

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

∇ 二层平面图 Plan level 2

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

∇ 设计草图 Design Sketch

儿童成长中心设计,婴幼儿教育机构设计,早教中心设计,南京早教中心,南京婴幼儿教育机构,南京儿童成长中心,南京安彼国际儿童成长中心,安彼国际儿童成长中心,内境空间设计,内境空间设计作品

 

项目信息

Project Name | 项目名称:南京安彼国际儿童成长中心
Location | 项目地址:中国 南京
Design Company  | 设计机构:内境空间设计
Chief Designer | 主创设计师:林晓峰、罗俊清
Participating designe | 参与设计师:谈霄
Completion Year | 完成年份:2021年10月
Area | 项目面积:室内730m²,庭院320 m²
Script Edition | 撰文:罗俊清
Photography | 摄影:魏哭哭、李皖东(人物)
Photo Copyright | 照片版权:内境空间设计

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> 内境空间设计 | 南京安彼国际儿童成长中心

暂时还没有评论

  • 您好! 游客