会所

吕晓旭设计研究室 | 广东东莞JUN会所

全球设计风向感谢来自 深圳吕晓旭设计研究室 的商业空间/会所项目案例分享:

 

JUN会所是一家新粤菜的私房菜会所。项目位于东莞市长安镇,会所占据着整个建筑体的顶层,占地550平方。是一个在镇中心难得的闹中取静的地方,会所由茶室,影音室内,餐厅包厢,麻将房,组合而成,设计师将传统与当代的柔和,打造极具颠覆传统的设计理念。本个项目委托方邀请到了深圳吕晓旭设计研究室总设计师吕晓旭先生担任本个项目的设计。

JUN Club is a private kitchen of new Cantonese cuisine. The project is located in Chang’an Town, Dongguan City. The clubhouse occupies the top floor of the entire building, covering an area of 550 square meters. It is a quiet place in the rare noisy town center. The clubhouse is composed of tea room, audio-visual room, restaurant box and mahjong room. The designer combines tradition and contemporary softness to create a design concept that subverts tradition JUN. The client of this project invited Mr. Lv Xiaoxu, the chief designer of Shenzhen Lv Xiaoxu Design and Research Office, as the design of this project.

 

∇ 项目位置

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

王国维先生的《人间词话》道出的人生三境界,不同的境界密不可分且层层递进。器美、空间美、意境美,或许这正好对应了空间的三种境界。一个空间的气质与韵味,从项目的选址那一刻就已经隐含在场地的血脉里了。设计师克服设计和施工上的操作难度,大胆地采用了远超正常尺寸的特制大尺寸的穿孔铝板。

Mr. Wang Guowei’s “Human Words and Words” tells the three realms of life. The different realms are inseparable and progressive. The beauty of instrument, space, and artistic conception may correspond to the three realms of space. The temperament and charm of a space have been hidden in the veins of the site from the moment the project site was selected. The designer overcomes the difficulty of design and construction and boldly uses a special large-size perforated aluminum plate that is far beyond the normal size.

 

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

∇ 大门入口

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

朱砂漆大门通过一种更加自然质朴的东方美学方式同时融合典雅轻奢的黄铜拉手,重新定义奢华和富饶。前台区的悬挂式台灯一束柔光,将人们的视线引向这个亮点突出的视觉效果从而增加了空间和物体的立体感。

The door with cinnabar lacquer redefines luxury and richness through a more natural and simple oriental aesthetic method while integrating elegant, light and luxurious brass handles. In the hanging desk lamp in the front desk area, a beam of soft light leads people’s eyes to this bright spot, which enhances the three-dimensional sense of space and objects.

 

∇ 入户过道

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

《辋川图》呈现了王维山居生活的理想,其中叙事性的连景处理法,符合游景山水的实际状态,并且呈现了庄园生活的内在悟道历程。

“Wang Chuan Tu” presents Wang Wei’s ideal of living in the mountains, in which the narrative method of dealing with the scenery is in line with the actual state of the scenery of the scenery, and it presents the inner enlightenment process of the manor life.

 

∇ 品茶区

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

方圆之间,皆是智慧,设计师将“方圆相济”的概念置于整个品茶区,以贯穿南面的屏风隔断成为视觉中心, 侧面则是以圆形的艺术装置强调了空间的主次和轴线关系,视线掩映隔而不断,虚中有实实中有虚,使整个空间趋于灵动,巧妙而又极具视觉冲击。

Fangyuan between, is wisdom, designers put the concept of “square of economic” in the whole area, tea in the north of the screen partition become the visual center, the side with the art of circular device emphasized the relationship between primary and secondary axis and space, the line of sight is shaded lie between and continuously, and of virtual virtual, make whole space more clever, clever and highly visual impact.

 

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

JUN用现代的材料与传统的设计元素来演绎出富有建筑的古朴和端庄,也表现出一派安静而祥和的景象,品茶区背景的折叠屏风借鉴了辋川图的山水建筑,墙面的造型提取了山的元素,通过现代的材料跟艺术装置的手法来表现,形成独特的空间体验。

JUN uses modern materials and traditional design elements to deduce the simplicity and dignity of the rich architecture, and also shows a quiet and peaceful scene. The folding screen in the background of the tea tasting area draws on the landscape architecture of Wangchuan map and the shape of the wall. The mountain elements are extracted and expressed through modern materials and art installation techniques to form a unique spatial experience.

 

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

探索一种未来的形态构想,虚幻与现实的错乱,探讨一种变化的可能,关于空间机能顺应时代的进阶,科技感与二次元文化构造一种不完整的往复,形成独立的裂变,去完成自我的突破。

Explore a kind of future morphological conception, the confusion of illusion and reality, and explore the possibility of change, about the advancement of space function to adapt to the times, the incomplete reciprocation of the sense of science and technology and the two-dimensional cultural structure, forming an independent fission. Complete self-breakthrough.

 

∇ 包厢

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

模糊空间的界限镜面不锈钢天花通过镜面与光的反射在视觉上达到了空间尺度的延展也让沉闷的工作情绪在此处得到逆转。属性上的模糊,让神秘成为了探索的欲望。

Blurring the boundaries of space The mirror surface stainless steel ceiling visually achieves the extension of the spatial scale through the reflection of the mirror surface and light, and also allows the dull working mood to be reversed here. The ambiguity of attributes makes mystery a desire to explore.

 

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

空间的一韵一趣,都与当地文脉、气质相契合,不仅造就了空间的艺术特质,也传递出理想的人居哲学。

The rhyme and interest of the space are consistent with the local context and temperament, which not only creates the artistic characteristics of the space, but also conveys the ideal philosophy of human settlement.

 

∇ Plan 爆炸图

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

∇ Plan 平面方案

会所设计,东莞会所设计,商业空间,会所设计案例,广东会所设计,会所空间设计,JUN会所,东莞JUN会所,吕晓旭设计研究室,吕晓旭设计,项目投稿

 

项目信息

项目名称:JUN会所
项目地点:广东东莞
建筑面积:550㎡
设计团队:深圳吕晓旭设计研究室
设计时间:2020年7月
竣工时间:2020年12月
总设计师:吕晓旭
摄影师:沈锋
主要材料:实心竹木纤维板  大理石  黄铜   镜面不锈钢   大理石瓷砖  定制穿孔铝板

Project Name:JUN club
Project Location:guangdong dongguan
Project Area:550㎡
Design Team:Shenzhen Lv Xiaoxu Design and Research Office
Design time:July 2020
Completion time:December 2020
Chief Designer:Lu Xiaoxu
Photographer:Shen Feng
Main materials:solid bamboo fiberboard, marble, brass, mirror stainless steel, marble tile, custom perforated aluminum plate

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> 吕晓旭设计研究室 | 广东东莞JUN会所

暂时还没有评论

  • 您好! 游客