办公室, 现代风格, 设计公司

未止设计 | 未止空间设计办公室

全球设计风向感谢来自 未止空间设计工作室 WAY DESIGN STUDIO 的办公空间项目案例分享:

 

“复杂化是简单的,简化是复杂的。每个人都可以做到复杂化,只有少数人能够做到简化。”

——布鲁诺·穆纳里

“To complicate is simple, to simplify is complicated. Everybody is able to complicate. Only a few can simplify.”

-Bruno Munari

 

设计赋予了空间灵魂和生命力,空间可以传达出不同的情绪。

Design endows space with soul and vitality, and space can convey different emotions.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

这次我们自己作为委托方,希望呈现出最舒适的日常状态,简化了设计手法,通过光线和结构来传递情绪。

This time, as the client, we hope to present the coziest daily life status, simplify design techniques, and convey emotions through lights and structures.

在色调的选择上,我们使用了接近自然的大地色系,想要通过颜色来传达安静且沉稳的心理感受;配色是原木和黑,原木代表自然,黑代表沉稳,与空间想要的表达一致。

In the choice of color, we use the earth tone which closes to nature and conveys quiet and calm mental feelings. The color schemes are burlywood and black. Burlywood represents nature and black stands for calmness, which is consistent with the expression of space.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

进门的设计产生了矛盾,想要遮挡却又不想太堵,于是留下一处窗口,透过小窗看向室内,勾起了一丝好奇心。

Contradiction occurs in the design of the entrance. I want to mask it but not totally blocked it, so I designed a small window through which people can look into the room, arousing a trace of curiosity.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

岩彩作品采用了敦煌土、白玉、石绿、朱砂等天然颜料,传递着原始与自然,也代表着追求与信仰。

The rock-color painting uses Dunhuang earth, white jade, mineral green, cinnabar and other natural pigments, which conveys primitiveness and nature, and represents the pursuit and belief.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

办公区最大程度的包容了原始结构,用直线条穿透空间界限,同时赋予空间更丰富的层次感。

The office area contains the original structure to the greatest extent, penetrates the space boundary with straight lines, and gives the space a richer sense of hierarchy.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

在整个设计和施工的过程中,充满了不确定性,而正是这种不确定因素让施工的过程和结果充满了惊喜。拆除时我们意外发现了角落里的门梁,搭配落水管,它们一横一纵,衬托着从旧货市场淘来的有些许年代感的碗柜,安静诉说着属于它们自己的回忆。

The whole process of design and construction is full of uncertainty, and it is this uncertainty that makes the construction process and results full of surprises. When demolishing, we accidentally discovered the door beams in the corner, which were matched with the downpipes. They were horizontal and vertical, setting off the vintage cupboards scoured from the flea market, and quietly telling their own memories.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

将原本封闭的洽谈空间疏密有序地分割,使之与办公区既相对独立,又相互连接,虚实之间,形成丰富又连续的空间秩序。

The originally closed negotiation space is divided in a dense and orderly manner so that it is relatively independent and connected with the office area, forming a rich and continuous space order between the fiction and the fact.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

通过铲除原墙顶面表皮的乳胶漆,露出了原始的混凝土,斑驳的肌理呈现出新的表情。让空间将它过往的故事娓娓道来,更加纯粹、自然。

By removing the latex paint on the top surface of the original wall, the original concrete is exposed, and the mottled texture presents a new expression. Let space tell its past stories more purely and naturally.

 

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

设计是拒绝任何规则的,我们希望在探索中不断超越自我,追求空间本质所在,平衡实用与美之间的关系,让其成为寻求内心宁静的载体。

Design rejects any rules. We hope to surpass ourselves constantly in exploration, pursue the essence of space, balance the relationship between practicality and beauty, and make it the carrier of seeking inner peace.

 

∇ 平面图

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

∇ 原始户型图

办公室设计,设计公司办公室设计,现代风格办公室设计,未止空间设计办公室,未止设计,未止空间设计,项目投稿

 

项目信息

项目名称:未止空间设计办公室
设计团队:未止空间设计工作室 WAY DESIGN STUDIO
设计主创:王梓宁 (Alex) 杨丹旭(Ace)
完成年份:2020.9
建筑面积:137m²
项目位置:办公室,世纪华阳住宅区
摄影师:如初空间摄影工作室
邮箱:[email protected]
预算:25w

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> 未止设计 | 未止空间设计办公室

暂时还没有评论

  • 您好! 游客