大平层, 现代风格, 私人住宅

LICO力高设计 | 320㎡,惠州理想生活之城市花园私宅

全球设计风向感谢来自 LICO 力高设计 的住宅空间/大平层项目案例分享:

 

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

 

理想生活之城市花园 私宅

IDEAL LIFE IN CITY GRADEN PRIVATE DWELLING

质朴 呼吸 原感 把生活交还给生活

320㎡ 重塑日常 功能美学唤醒理想生活

Simple Natural Original Sense,Return Life to Life.

320㎡  Reshape Daily Life,

Functional Aesthetics Awakens Ideal Life.

 

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

 

项目服务背景 SERVICE BACKGROUD 

 

服务 SERVICE 

理想生活全案 设计与实现 IDEAL LIFE DESIGN & REALIZATION:

室内建筑设计 Interior Design 

软装设计 Soft Decor 

工程实现 Engineering Realization 

领域 AREA 

私宅 Private House 

客户 CLIENT

城市花园 私人企业家 Private Entrepreneur 

 

理想生活诉求 DEMANDS 

 

城市花园属于江北城市商务中心区、独享城市稀缺资源天鹅湖的高端住宅。本案作为主人家人改善型品质生活第一住所而委托LICO进行理想生活全案设计服务。男女主人分别从事投资与地产营销相关领域工作,家庭观念强,家庭氛围和美融洽;眼界开阔且重视生活细节,艺术素养高,审美品味独特;一直与母亲、孩子、私人管家同住。所置房产是两套面积大小160㎡左右的相邻户型,期望LICO为其家人营造全新品质理想居所。

City Gardenis one of the high-end residences located in the central business district ofJiangbei District in Huizhou, which enjoys Swan Lake, a scarce resource in thecity. As the first residence of the host family to improve the quality of life,they entrust the whole case to LICO Design. The host and hostess, with strongfamily values, broad horizon, artistic cultivation and unique aesthetic taste,are engaged in investment and real estate marketing respectively. They havealways lived with their mother, children and personal housekeeper. The atmospherein their family is harmonious. The purchased property is two adjacent houseswith an area of about 160㎡ respectively. LICO is expected to create a newquality and ideal residence for this family.

 

理想生活全案 SOLUTION 

 

基于主人的生活习惯、品质生活诉求,以及LICO主张“50%DESIGN”的设计理念,LICO主创团队将“以功能美学重塑日常”作为本案的创作轴心策略,围绕“把生活交还给生活”的理想生活主张,以期为主人实现质朴、呼吸、原感理想生活居所。

Based on the owners’ living habits and demands forquality life, as well as LICO’s design concept of “50%DESIGN”, LICO’screative team takes “reshaping daily life with functional aesthetics”as the core creative strategy for this case and centers on the ideal lifeproposition of “returning life to life” in order to design an idealresidence with simple, natural and original sense for the owners.

为了更方便照料到主人长辈的生活起居、尊重到长辈原有生活习惯并延续温情的家庭生活氛围、让长辈得到孩子更多的陪伴,LICO团队建议主人将两套相邻户型打通,合二为一,使家庭公共活动区域得到充分的延展,整体生活空间视野更开敞、呼吸感更强、空间功能组合与生活场景更灵活、更多元互动。

In order to take care of the life and livingconditions of the elders with more convenience, respect the original livinghabits of the elders and continue the warm family atmosphere, LICO teamsuggests that the host open up the two adjacent houses and merge them into oneso that the elders can be accompanied more by children, the public activityarea of the family can be fully extended, the overall living space is moreopen, the sense of breathing is stronger, and the spatial function combination aswell as the living scene are more flexible, diversified and interactive.

空间功能布局上,从“重塑日常”的思考点出发,将私密属性较强的卧室、书房、盥洗室分布于公共活动区域两侧,长辈可以得到孩子更多的陪伴,兼顾主人生活隐私。书房设有隐藏式小床,便于男主人深夜工作回家时,不打扰到女主人和孩子。另外,值得一提的是,主人盥洗室浴缸一端特别设计了一方壁炉,为了减弱冬日主人沐浴时的低温感受,同时也增添几分男女主人的生活情趣。

In terms ofspatial function layout, LICO team starts from the thinking point of “reshapingdaily life”, and distributes the bedrooms, study rooms and lavatory withstrong private properties on both sides of public activity areas, so thatelders can get more company from children and the privacy of the owners’ lifeis taken into account. Small bed of hidden type is designed in the study roomto facilitate host without disturbing the family when he comes back from worklate at night. What is worth mentioning additionally is that a fireplace isdesigned at one end of bathtub to warm the washroom in the winter and providethe owners with more delight.

半悬空玄关隔断与入户鞋帽间、视听室并置而设:主人回家,白天工作情绪转换之余,家人相互之间可以感受到彼此的动态,而不惊扰。宾客友人进出视听室经过玄关时,可以感受到人的活动,而避免了眼神对视。

Partially suspended porch, shoes and hats room and audiovisualroom are set adjacently, which will make the family to feel each other’sactivities without disturbance and keep the privacy between hosts and guests.

客厅、餐厅、茶室半开放并置,客厅的壁炉替代了电视,为家人与宾客友人提供一个相对纯粹的沟通交谈的空间。厨房、走廊、管家房、露台相互连通,便于管家日常工作,也可观赏到主人露台的园艺美景。长辈房特别设有的沙发电视,方便长辈休息和打发无聊。

Sitting room, dining room and teahouse are semi-open and set adjacently,which provides a relatively pure communication space for the hosts and guests. Thekitchen, corridor, housekeeper’s room and terrace are connected to each otherto facilitate the housekeeper’s daily work and enjoy the garden scenery of the hosts’terrace. The sofa TV set in the elder room is convenient for the elder to restand kill time.

设计的细微之处,不一而足。而空间的细节设计之处皆来自于LICO团队对日常生活的敏锐觉察、感知、捕捉与重塑。理想生活不必是镶金饰银的矫饰,不必是雕梁画柱的奢侈,不必是琳琅满目的藏品,但必是要感受到爱,感受到原初的温度的。

The design details for this case are numerous,however, every one comes from LICO team’s keen awareness, perception, captureand reshaping of daily life. The core of an ideal life is not fine jewelry,luxurious decoration and dazzling collection, but the feeling of love andnature of life.

而这种原感的、质朴的、呼吸的,或许是生活美好与幸福感的本源。也是LICO团队对理想生活创想与实现的再一次追问与回答。

This original, simple and natural sense may be the origin of agood life and happiness.

 

理想生活全案实景 IDEAL LIFE 

 

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

 

质朴,呼吸,原感,把生活交还给生活

Simple Natural Original Sense,Return Life to Life

 

真正地生活不需到处去寻,它就在此处。不需要刻意地去修饰什么,需要的是重唤我们的原感力。通过重塑质朴的日常、留有呼吸可对话的空间,在空气流转中、眼神对视与视线余光中,原感力便自然唤醒。真水无香,真爱无象,真情无声,把生活交还给生活。最高阶最默契最暖心的爱,是持续自然调频的,亲密时无间,独处时尊重,懂得分寸、持守尺度,克制而长足的温和。重塑日常,重唤感受爱的能力。

The true life is not to be looked for in all places, it’s here.There is no need to embellish the dwelling with anything, but to call back ouroriginal senses. By reshaping the simple daily life and setting apart a spacefor breathing and dialogue, the original sense is awakened naturally in theflow of air, eye contact and vision. True life is simple, so return life to life.The highest, the most tacit and the most heart-warming love is the constant andnatural frequency, the intimacy, the respect, the restraint and long-lastinggentleness. To reshape the daily life is to restore the ability to feel love.

这就是城市花园私宅,这就是质朴、呼吸、原感理想生活居所。

This is the private dwelling in City Garden, an ideal residencefor life of simple, natural and original sense.

 

∇ 平面功能规划 FLOOR PLAN

320㎡住宅设计,住宅设计,家装设计,大平层设计,惠州大平层设计,惠州住宅设计,惠州家装设计,住宅设计案例,现代风格住宅设计案例,LICO力高设计,力高设计,力高设计作品,项目投稿

 

项目信息

项目名称:理想生活之城市花园 私宅
设计出品:LICO力高设计
公司网站:licogd.cn
联系邮箱:[email protected]
完成年份:2020.12
主创设计:钟良胜
设计团队: 朱洋环、林峰、董华斌、骆秋月
技术总监:冼景华
施工执行:何昌辉
项目地址:惠州市惠城区文昌一路18号
建筑面积:320㎡
摄影版权:SUNWAY山外视觉
客户名称:城市花园 私宅

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> LICO力高设计 | 320㎡,惠州理想生活之城市花园私宅

暂时还没有评论

  • 您好! 游客