全球设计风向– 探知全球最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...

Blog

售楼处, 营销中心

其然设计 | 绿城佛山杨柳郡生活馆

全球设计风向感谢来自 QRDG其然设计 的售楼处空间项目案例分享:

 

佛山杨柳郡生活馆|自然与曲线的邂逅,延伸情感交互

Greentown · Young City Experience Pavilion | Fusion of Nature and Curves

 

作为整体TOD社区地块的组成部分,佛山杨柳郡生活馆将在完成销售功能属性后,转换为社区活动场所继续存在,由此相连接的社交和休闲属性就变得不可或缺。

The project is located within a transit-oriented development (TOD) in Foshan, China. It’s used as the sales center of the development at the early stage and later will serve as a public activity space for the community. For this reason, its interior design needs to incorporate socializing and leisure functions.

 

∇ 建筑效果图  来源:九米建筑 Architectural rendering ©9M

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

基于建筑独特的TOD架空体系,生活馆的顶面实际是社区公园的组成部分,拥有大量绿植和景观。而生活馆则位于负一层,低于周边道路水平线。建筑设计透过巧妙的屋顶开洞和下沉景观引入,最终形成了妙趣横生的多层次关系。

Based on the unique transit-oriented planning of the development, the rooftop of the Life Pavilion becomes a part of the community park, which endows it with greenery and landscape. The space is set under the ground and is lower than surrounding roads. Through carving out several openings on the rooftop and inserting landscape into the voids, playful and multi-layer relationships were produced.

 

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

其然设计虽只负责室内设计工作,但早在建筑阶段就已介入项目的设计。源于纽约曼哈顿第五大道的通用广场和苹果旗舰店的印象,让设计开展围绕于乔布斯所提出的自然艺术与都市科技相融合。

QIRAN DESIGN was entrusted to conceive the interior, but the team had been involved in the project design since the architectural design stage. The building design took cues from the image of GM Building and Apple Store at the 5th Avenue, New York, and referred to Steve Jobs’s concept of combining art and technology.

 

∇ 第五大道苹果旗舰店 来源:Aaron Hargreaves / Foster + Partners Apple Store Fifth Avenue ©Aaron Hargreaves / Foster + Partners

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

踏入其间,不同弧度的曲线将各个空间连接起来,极度延伸的视觉观感为场景带来律动和节奏。精确把控的布局和尺度为空间景观的显与隐奠定了基础框架。

In the interior space, curves link up different areas, visually extend the space and generate a sense of rhythm. The appropriate layout and scale provide the basis for the implicit and explicit expression of spatial landscape.

 

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

沙盘区天花远观犹如一个巨型发光球体,一直延伸至景观尽头,中心则不断向下聚焦于场景主题。而近观向外收缩的天井正引入空气与阳光,让观赏者享受内外的差异与交融。

The ceiling of the property model area appears like a shining ball when viewing it at a distance, which extends upwards to outdoor landscape while highlighting the scene beneath. The skylight brings in air and sunshine, while enabling visitors to feel the difference and interpenetration between interior and outside.

 

∇ 沙盘区Property model display area

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

通过下沉花园和天窗的结合,洽谈区将自然景观引入室内,营造出通透明亮又绿意盎然的环境氛围。设计上将原有大空间的中柱网优化,创造出一个37米宽的无柱空间,同时将洽谈场景放置其下,给予震撼人心的真实体验。

The negotiation area features an open-air sunken courtyard, which introduces natural landscape into the interior and creates a refreshing atmosphere. Through optimizing the network of columns in the original space, the design team created a 37-meter-wide column-free space, and then set negotiation scenes in it, which offers impressive and immersive experiences.

 

∇ 洽谈区 Negotiation area

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

环绕周边的场所,系列呈现且涵盖各类功能,曲线转角处的位置让整体不会太过开放,与洽谈区也保持了一定的距离。于精致典雅的水吧区可以储蓄能量,于自然纯粹的儿童活动区可以享受快乐,于简洁温馨的VIP室可以共商未来。

Various functional divisions such as bar, kids’ play area and VIP rooms are set around the negotiation area. Curved corners make those functional zones not too open and at the same time keep a distance from the negotiation area.

 

∇ 水吧区 Bar area

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

∇ 儿童活动区Kids’ play area

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

∇ VIP洽谈区 VIP negotiation area

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

透景手法的运用为空间增添了不少趣味,通过精准的比例分割来平衡视觉重点,远近之间逐渐显露画面的全貌,为人与空间的深度互动创造了机会。

The design creates transparent view to landscape in a playful manner. The precise proportions of structures balance visual focuses, and help reveal the entire scene gradually, hence enabling the close integration between people and the space.

 

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

摒弃繁杂的修饰,以简洁的手法融合温润的材质和柔和的光线。光影在场景中自由舞动,时间以这样的形式留存。未来社区中人们的休闲与社交生活都将在生活馆中发生,而“家”的舒适与温馨会自然而然地延伸人与空间的情感交互。

The overall spatial design shakes off complicated adornments, and adopts simplistic design languages to fuse warm material textures and soft light. Light and shadows freely moves throughout the space. The Life Pavilion will provide future dwellers of the community with a destination to socialize and relax. With a comfortable and warm home-like atmosphere, it will naturally strength spiritual connection between space and people.

 

∇ 一层平面图

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

∇ 二层平面图

营销中心设计,售楼处设计,佛山营销中心设计,佛山售楼处设计,现代风格售楼处设计,佛山杨柳郡生活馆售楼处,佛山杨柳郡生活馆,绿城佛山杨柳郡生活馆,杨柳郡生活馆,其然设计,项目投稿

 

项目信息

项目名称:绿城佛山杨柳郡生活馆
业主团队:绿城中国华南区域公司
项目地址:中国 佛山
项目面积:2000 m2
室内设计:QIRAN DESIGN GROUP 其然设计
建筑设计:九米建筑
景观设计:Metrostudio迈丘设计
软装设计:LSDCASA 葛亚曦
项目主创:陆炜
室内团队:陆炜 孙丹燕 杨丽伟 陈海波 石雍容
灯光设计:刘奇
完工时间:2020.10
空间摄影:瀚默视觉

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> 其然设计 | 绿城佛山杨柳郡生活馆

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • 全球设计风向抖音号

    — — — — — — — — — — — — — —

    抖音号:全球设计风向

    短视频我们分享:
    潮流时尚 | 先锋艺术 | 建筑
    室内 | 大宅别墅 | 零售商业

     

  •  

    全球设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知全球最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top