全球设计风向– 探知全球最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...

Blog

办公室, 现代风格, 科技公司办公室

CCDI悉地国际 | 新思科技武汉总部办公室

全球设计风向感谢来自 CCDI悉地国际北京室内设计中心 的办公室空间项目案例分享:

 

∇ 设计概览 design overview

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

本次设计服务的对象 —— 新思科技,是全球排名第一的电子设计自动化(EDA) 解决方案提供商以及芯片接口IP供应商,同时也是信息安全和软件质量的全球领导者。

SYNOPSYS is the party of this design service, which is the world’s number one electronic design automation (EDA) solution provider and chip interface IP supplier, and it is also a global leader in information security and software quality.

在设计之初,我们面临了业主基于使用者角度所提出的各种“限制”——工位是2m*2m宽,1.1m高的方盒子以保证员工私密性;工位要有连续性,不能被实体墙面打断;要动静分离,保证能够专注工作的空间…这样一系列的条件,与当下最流行的灵活办公方式几乎背道而驰。

At the beginning of the design, we faced various “restrictions” proposed by the owner based on the user’s perspective – the workstation is a square box with a width of 2m * 2m and a height of 1.1m to ensure the privacy of employees; the workstation must have continuity, It cannot be interrupted by the solid wall; the “chat” area must be separated from the “work” area to ensure a space that the staff could focus on their work… Such a set of conditions is almost the opposite of the most popular way of working flexibly.

 

∇ 建筑外观 Building Exterior

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

对于新思科技来说,“科技”不再是未来、酷感的代名词,而是为当下生活提供安全便利的基础条件。基于这样的企业特点,我们在设计中摒弃了科技公司惯用的黑白灰色调、科技线条等经典元素,以”芯片盒子”为设计理念,将芯片元素进行解构、重组,用丰富的颜色、不同的拼接方式,打造出一个温馨、灵活并具备文化厚度的办公环境。

For Synopsys, “technology” is not only the sign of future and, but also the basic conditions for safety and convenience for current life. Based on the characteristics of this enterprise, we discarded the classic elements such as black, white and gray tones and technological lines commonly used by technology companies in the design. With the design concept of “chip box”, we deconstructed and reorganized the chip elements, using rich colors and different splicing method to create a warm, flexible and culturally thick office environment.

 

∇ 以芯片盒子为主线,串联空间 Use chip box as the main line to connect the space

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

01丨创造盒子 —— 空间构成 CREATE THE BOX —— SPATIAL COMPOSITION

 

建筑竖向叠加共有6层,在空间功能划分上,根据业主需求及空间特点,我们将企业用于对外接待的会议、培训、文化展厅等功能放置于1层;2层除办公空间之外,结合室外花园平台设置休闲健身区;3-6层则作为以办公功能为主的标准层。

The building has 6 floors. In terms of space function division, according to the needs of the owner and the characteristics of the space, we arranged the functions of the company for external reception such as meetings, training, and cultural exhibition halls on the first floor. Except for the office place, the leisure and fitness center was also set on the second floor. 3-6 floors are used as standard floors with mainly office functions.

 

∇ 标准层功能分区图 standard layer functional zoning diagram

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

横向布局中,基于业主对于办公环境”动静分离”的考量,设计将开敞办公区及经理室临窗布置,以给予员工更明亮的工作环境以及更开阔的视野;围绕核心筒依次设置会议室、咖啡吧、协作区、打印间等封闭的功能性空间,使得办公区与公共区域的活动可以互不干扰。

In the horizontal layout, based on the owner’s consideration of the “dynamic – static separation” of the office environment, we arranged the open office area and manager room by the window to give employees a brighter working environment and a wider view. Closed functional spaces were arranged around the core tube, such as meeting rooms, coffee bar, collaboration area, printing room, etc., so that the office area and public area activities can not interfere with each other.

 

∇ 标准层功能分区图(动图)Standard layer functional zoning diagram

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

回字形的平面像芯片主板一般,将各个不同功能的“元件”进行排列组合,看似错落的平面布置实则暗藏逻辑,如同运行程序一样,驱动着整个企业的正常运转。

The back-shaped plane is like a chip motherboard, which divides and combines various “components” with different functions. The seemingly scattered layout actually hides logic. Like running programs, it drives the normal operation of the entire enterprise.

 

02丨打开盒子 —— 一层大堂 OPEN THE BOX —— LOBBY

 

作为故事开场的一层空间,考虑到空间本身的多重作用,视觉塑造更多来源于企业自身。设计以沉稳为主调,彰显科技带来的先锋和现代感的印象,将芯片进行抽象元素的提取,有序不规则融入墙面,为即将踏入的空间营造感官铺垫。

As the first impression of the enterprise, considering the multiple roles of the space itself, visual shaping more replaces the enterprise itself. The design is based on calmness, highlighting the impression of pioneer and modernity brought by technology, extracting abstract elements from the chip, and merging the walls in an orderly and irregular manner, creating a sense of pavement for the space to be entered.

 

∇ 大堂东侧看向服务台 The east side of the lobby looks toward the service desk

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 大堂立面分析  Elevation analysis

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

值得一提的是大堂接待台的设计,它既是新思科技(SYNOPSYS)英文首字母“S”的形状提炼,也以流畅圆润的曲线体现了新思科技开放包容的企业文化。

What is worth mentioning is the design of the lobby reception desk. It is not only a refinement of the shape “S” which is the initial letter of SYNOPSYS, but also a smooth and rounded curve that reflects the open and inclusive corporate culture of the company.

 

∇ 接待台细节 Details of the reception desk

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

03丨探索盒子 —— 标准办公层 SEARCHT THE BOX – STANDARD FLOORS

 

对于其它楼层的诠释,在延续核心芯片元素的运用之外,考虑到企业是以90后员工为主的科技公司,我们在设计上为空间赋予了更多颜色及元素的变化。

标准层采用统一的平面布置,方便团队在各楼层之间无障碍的切换办公场地。各层之间通过主题色及元素进行区分,增加空间探索乐趣。

For the interpretation of other floors, in addition to continuing the use of core chip elements, considering that the company is a technology company dominated by post-90s employees, we have given the space more color and element changes in the design. The standard floor adopts a uniform layout, which is convenient for the team to switch office spaces between floors without obstacles. Each layer is distinguished by theme colors and elements to increase the fun of space exploration.

 

∇ 标准层轴测图 Standard layer axonometric drawing

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

其中,二、四、六层以“橙、绿”色为主题色系,“方形”为基础元素,用芯片中看似不规则的图案拼接方式对空间内不同区域进行创意性演绎,增加建筑趣味性与空间张力。

According to the logic, we use “orange, green” as the theme color for the 2nd, 4th, and 6th floor, and “square” as the basic element. The seemingly irregular pattern of the chip was used to creatively interpret different areas of the space which increased the building Interesting and spatial tension.

 

∇ 电梯厅,以不同的地面跳色作为楼侧区分 The elevator hall is distinguished by different ground colors

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

开敞办公区 open office 

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

工位组团间,以开敞协作桌作为间隔,用地铺和天花造型作为软式隔断对其进行划分,强调空间属性。

Open collaboration tables were setting among the work station groups. Floor and ceiling shapes were used as soft partitions for division, which highlighting the spatial attributes.

 

∇ 协作讨论区 collaboration area

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 协作区作为工位组团之间软质间隔,用地铺和天花造型强调空间属性

  The collaboration area serves as a soft space between the workstation groups, and the floor and ceiling shapes emphasize the spatial attributes

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

出于对不同协作形式的考虑以及办公空间灵活性的要求,除工位间的协作桌之外,围绕核心筒设置开敞、半开敞、封闭等协作会议空间,以创造更加自由、灵活的办公环境,激发员工创意和工作热情。

For the consideration of different collaboration forms and flexibility requirements of the office design, in addition to the collaboration tables between the workstations, open, semi-open, and closed collaborative meeting spaces were set around the core tube to create a free and flexible office environment that could stimulate the creativity and enthusiasm of employees.

 

∇ 协作讨论间 Collaboration room

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 小会议室 Small meeting room

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 空间内不同的协作形式 Different collaboration forms

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

三、五层的主题色系为”蓝紫”色,源于企业logo的颜色提取,使其更具备识别性;基础元素为“三角”同样来自于芯片图案的演变,三角图案具备更多的可变性,可转化为折线、块面等形式运用于空间设计中。

The theme color of the 3rd and 5th layers is “blue and purple”, which is derived from the color of the corporate logo, making it more recognizable. The basic element of “triangle” also comes from the evolution of the chip pattern, which has more variability that can be transformed into polylines, block surfaces and other.

 

∇ 折线及三角元素勾勒3层5层空间形态 Polylines and triangle elements outline the 3-layer 5-layer spatial form

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

会议室、协作区等封闭空间继续运用“三角”元素做拼接设计,营造不同的视觉感受,对比整个空间区别又统一。

Enclosed spaces such as conference rooms and collaboration areas continue to use “triangular” elements for splicing design to create different visual feelings, combined the difference and unity of the entire space.

 

∇ 会议室用不同的三角拼接方式进行区分 The meeting rooms are distinguished by different triangular patterns.

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

04丨娱乐盒子 —— 休闲健身区 ENTERTAINMENT BOX – LEISURE AND FITNESS AREA

 

位于二层西侧的休闲健身区做为独立的区域,连接二层露台,与日常办公区分开来,完善空间使用率的同时使整个空间定位一目了然,从区域划分对办公的时间进行合理分配。

The leisure and fitness area on the west side of the second floor is used as an independent area that connected to the second floor terrace and separated from the daily office area. Improved the space utilization rate, the entire space positioning is clear at a glance, and the office time is allocated reasonably from the division of areas.

作为企业集中休闲娱乐的空间,区别于办公区的克制,芯片所属的灵活、变化在这里被运用到极致,浓烈的色彩与拼接图案的碰撞,不断激发创意和工作热情,呈现出一个更为灵活、舒适、自由的活动环境。

As a space for leisure and entertainment, its decoration is different from the restrained office area. The flexibility and change of the “chip” are used to the extreme. The collision of strong colors and splicing patterns continuously stimulates creativity and work enthusiasm, presenting a more flexible , comfortable and free environment.

 

∇ 二层休闲健身区,连接室外露台 Leisure and fitness area on the second floor, connected to the outdoor terrace

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

这里不仅是全楼最大的休闲区域,还规划了健身房、瑜伽室、游戏室等活动空间,旨在通过增加公共空间来创造凝聚和互动场景,达成聚合状态,增强办公空间中的社交属性。

This is not only the largest leisure area in the building, but also planned activity spaces such as gymnasiums, yoga rooms, game rooms, etc., aiming to create cohesive and interactive scenes by increasing public spaces, achieve a state of aggregation, and enhance the social attributes of the office space.

 

05丨装饰盒子 —— 环境图形 DOCORATION BOX – ENVIRONMENT GRAPHICS

 

除了颜色及芯片元素在空间中的反复运用之外,因新思科技国际公司的属性,空间还需具备本土特色。

In addition to the repeated use of colors and chip elements in the space, due to its identity of International corporation, the space also needs to have local characteristics.

设计提取城市本身元素进行概念提炼铺陈展示,分别将武汉的本土古建遗址,风味饮食,传世技艺,自然生态,历史文物作为切入点进行环境图形的内容设计,演变为统一的平面图案,分布于空间之中,使其融入当地文化,强调空间归属。

The design extracts the elements of the city itself for conceptual refining and display, using Wuhan’s local ancient construction sites, flavor food, handed down techniques, natural ecology, and historical cultural relics as points to design the content of environmental graphics, evolving into a unified graphic pattern that distributed in the space. it integrates the local culture, and emphasizes the space belongings.

 

∇ 环境图形 — 古建遗址 Environment graphics – Ancient ruins

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

这些精心设计的图案最终以墙面和玻璃膜为载体,分布于各个楼层内,为空间增加当地属性同时也形成了一定的差异化设计。

These carefully designed patterns are finally distributed on each floor, adding local attributes to the space and forming a certain differentiated design.

 

∇ 环境图形在空间中的运用 The use of environmental graphics in space

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 细节展示 Details

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

∇ 地面、天花及墙面细节 Floor, ceiling and wall details

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

关于”设计”的本身,其实是给空间使用者带去更好的用户体验,而疫情的到来,在改变办公习惯的同时,也加深着我们对于设计中“以人为本”的认知。项目非常具有前瞻性的申请了国际LEED金认证,加强了对于设计中的绿建标准,保证良好的办公环境。

Regarding the “design” itself, it is actually to bring a better user experience to the space users, and the arrival of the epidemic will not only change office habits, but also deepen our understanding of the “people-oriented” in design. The project is very forward-looking and applied for the international LEED gold certification, which strengthened the green building standards in the design and ensured a good office environment.

 

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

办公室设计,武汉办公室设计,科技公司办公室,科技公司办公室设计,现代风格办公室,现代风格办公室设计,CCDI悉地国际,CCDI悉地国际设计,新思科技武汉总部办公室,新思科技武汉总部,项目投稿

 

项目信息

项目名称:新思科技武汉总部办公
设计单位:CCDI悉地国际
设计甲方单位:新思科技
管理公司:戴德梁行
施工单位: 中艺建筑装饰
公司网站:www.ccdi.com.cn
联系邮箱:[email protected]
项目设计 & 竣工时间:2018/03—2019/12
主创及设计团队 主创:李秩宇设计团队:浦玉珍、曾荟凡、王欢、孙阳、马一鸣、赵小宇、孙瑞雪、万霞、李海涛、张莹、杨彦铃、狄亭亭
项目地址:湖北省/武汉市
项目面积:14,000㎡
主要用材:布艺、仿木纹3M贴膜、拼花地毯、彩色无机涂料、白色防火板

Project name:Interior Design of Synopsys Office
Designed by CCDI
Cooperative Party A Synopsys
Management Company DTZ
Construction unit China Arts Construction
Website:www.ccdi.com.cn
Contact e-mail:[email protected]
Design year & Completion Year:2018/03—2019/12
Leader designer & Team Leader designer: Li ZhiyuTeam: Pu Yuzhen, Zeng Huifan, Wang Huan, Sun Yang, Ma Yiming, Zhao Xiaoyu, Sun Ruixue, Wan Xia, Li Haitao, Zhang Ying, Yang Yanling, Di Tingting
Project location:Wuhan, Hubei
Gross Built Area (square meters):14,000㎡
Materials used in the project:Cloth art, wood-like 3M film, parquet carpet, colored inorganic paint, white fireproof board

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> CCDI悉地国际 | 新思科技武汉总部办公室

1条评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • 全球设计风向抖音号

    — — — — — — — — — — — — — —

    抖音号:全球设计风向

    短视频我们分享:
    潮流时尚 | 先锋艺术 | 建筑
    室内 | 大宅别墅 | 零售商业

     

  •  

    全球设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知全球最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top