全球设计风向– 探知全球最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...

Blog

伦敦, 住宅空间, 公寓, 现代风格, 私人住宅

Waldo Works l 伦敦原BBC总部大楼顶层公寓设计

Waldo Works设计了原BBC总部大楼的七、八层顶层公寓的内部。其室内设计展示了现代建筑的多样性,包括向20世纪70年代的Piercy&Company、Retrouvius和Bella Freud致敬,以及Laura Fulmine和Haptic建筑事务所设计的生活画廊“艺术公寓”。

Set across the seventh and eighth floors of the building formerly home to the BBC, Waldo Works have completed the interiors of the Television Centre penthouse.The resulting interiors show the versatility of modern architecture, including a tribute to the 1970s by Piercy&Company, Retrouvius and Bella Freud, and a living gallery ‘art apartment’ by Laura Fulmine and Haptic Architects.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

从战后电视中心的诞生开始,Waldo Works的作品就遵循了英国现代性的概念,融入了折衷的色彩和物品。1951年的英国艺术节是一个重要的影响,这一活动庆祝了该国在二战的悲剧之后的恢复以及建筑,设计,科学和艺术的复兴。图案,纹理和布局贯穿于声波的曲线,广播塔的强线和早期电视的像素化。

Taking lead from the post-war origins of the Television Centre, Waldo Works followed a concept of British modernity imbued with eclectic colours and objects. The 1951 Festival of Britain was a key influence, an event which celebrated the nation’s restoration and the resurgence of architecture, design, science and arts following the travesties of WWll. The festival graphics depicted sound waves, broadcasting towers and the pure geometries that defined the period.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

公寓面积377平方米,是大楼中最大的住宅。引人注目的极简主义入口是围绕着一个黑色的钢螺旋楼梯设计的。艺术家Deepa Panchamia设计的双螺旋形状的纸雕塑增强了它的戏剧性形式,它被安装在邻近的墙壁上,并一直延伸到上层。一张深红色的圆形桌子和一盏日落色调的灯,为这片荒凉的空间增添了气势。

At 377sqm, the penthouse is the largest residence in the building. The striking, minimalist entryway is crafted around a black steel spiral staircase. Enhancing its dramatic form is a double helix-shaped paper sculpture by artist Deepa Panchamia, mounted on the adjacent wall and working its way to the upper level. A circular deep red table with sunset toned lamp aids in domesticizing the stark space.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

形状优美的曲线元素区分了上层的公共生活区。主休息厅以激光切割的窗帘、圆形扶手椅和半圆形沙发为特色。厨房旁边的餐厅里有一张蓝绿色的桌子和一座通高的壁炉,厨房里还保留着原来建筑师设计的黑色橱柜。一条走廊通向更隐蔽、更舒适的房间,比如第二个休息区,上面贴着深蓝色的爱马仕壁纸和一个人字形沙发,书房里放着黄铜台面的书桌,书房里放着带图案的沙发和一个摆满了植物的架子。

Shapely, curved elements distinguish the communal living areas on the upper level. The main lounge features laser-cut curtains, rounded armchairs and a semi-circular sofa. A dining room adjacent to the kitchen is anchored by a teal-blue table and full height fireplace, while the kitchen maintains the jet black cabinetry outfitted by the original architects. A corridor leads to more discreet and snug rooms, such as a second sitting area with dark blue Hermes wallpaper and a herringbone sofa, a study with brass-topped desk, and den with patterned daybeds and a shelf overflowing with plants.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

四间卧室中的每一间都代表了公寓几何图案的一种特殊诠释。一个儿童卧室的特点是网格墙纸,多种颜色的格子织物,和绿色的球形灯。主卧套间有一扇露在外面的落地窗;为了让空间感觉更舒适,设计师设计了一个四柱式的道格拉斯冷杉和海森箱形框架,床可以折叠起来。

Each of the four bedrooms represents a specific interpretation of the apartment’s geometric motif. One children’s bedroom features gridded wallpaper, multi-coloured chequered textiles, and green globular lamps. The grand master suite features an exposing floor-to-ceiling window; in order to make the space feel cosier, the designers implemented a four poster-inspired Douglas fir and hessian box frame that the bed tucks into.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

顶层公寓还设有四个私人露台。朝西的露台横跨整个上层,而朝南的露台可以看到伦敦天际线的壮丽景色。

The penthouse also features four private terraces. A west-facing terrace spans the entire length of the upper floor, while the south-facing one affords impressive views of the London skyline.

 

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

住宅空间,公寓设计,顶层公寓,伦敦,豪华公寓设计

 

主要项目信息

项目名称:Television Centre Penthouse
项目位置:英国伦敦
项目类型:住宅空间/顶层公寓
建筑面积:377平方米
设计公司:Waldo Works
摄影:Michael Sinclair

 

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • 全球设计风向抖音号

    — — — — — — — — — — — — — —

    抖音号:全球设计风向

    短视频我们分享:
    潮流时尚 | 先锋艺术 | 建筑
    室内 | 大宅别墅 | 零售商业

     

  •  

    全球设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知全球最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top