全球设计风向– 探知全球最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...
休闲餐厅, 建筑改造, 立面改造, 餐饮空间

Takashi Niwa Architects l 越南Ippudo拉面餐厅

餐厅远离胡志明市中心的喧嚣,Ippudo是著名的日本拉面餐厅的第一家分店。该场地紧邻一个公共泳池,由Takashi Niwa建筑师主导的改造项目将现有的8米高的两层钢结构改造成半室外空间的餐厅。绿色植物和木质屏风被用作隔间,为用餐者提供私密性,在多层且令人难忘的空间中提供更好的视觉体验。

Tucked away from the hustle and bustle of ho chi minh city center, ippudo vietnam is the first branch of the famous japanese ramen restaurant. sited adjacent to a publicly-accessible pool, the design of the site has been led by takashi niwa architects as renovation project, in which an existing eight meter-high, two-story steel structure has been converted to a restaurant with a semi-outdoor space. greenery and wooden chopsticks are used as screens to provide privacy for the diners, offering an enhanced viewing experience from the space that is both multi-layered and memorable.

 

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

 

越南Ippudo餐厅位于新兴的居民区,城市的快速发展导致人们缺乏对周围环境的考虑。 Takashi Niwa建筑师打算创造一种连接社区的设计,一个可以进行活动和互动的社会环境。 由于餐厅位于热带气候中,因此重点是通过使用大量的绿色植物来利用植物的能量。设计团队通过重叠多个绿色屏幕创造了一个多层次的景观。这些屏蔽元素之间的空间成为用餐区,使宽敞的半室外空间变得人性化。

Ippudo vietnam is located in an emerging residential area, where rapid city development is resulting in a lack of consideration with the surroundings. takashi niwa architects intended to create a design that connected the community, a social setting where activities and interaction could take place. as the restaurant is located in a tropical climate, the focus is to utilize the power of plants by using ample amounts of greenery. the design team created a multi-layered landscape by overlapping multiple green screens. the space in-between these screened elements becomes the dining area, humanizing the spacious semi-outdoor space.

 

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

 

客人进入餐厅,映入眼前的是一个游泳池和由裸露的回收砖制成的起伏的种植园。餐厅的地板逐渐向下延伸到泳池,使其成为设计考虑的一部分,同时被重叠的绿色植物轻轻地塑造。面向主厨房的弧形柜台向外延伸以形成较高的平台,作为二楼的入口。非线性的自然景观进一步增强了用餐区的空间深度,同时为客人提供私密性。

Guests are greeted by a pool and undulating planters made of exposed recycled bricks upon arrival. the dining floor gradually descends towards the pool in order to include it as part of the design consideration, while being gently carved by the overlapping greenery. an arc-shaped counter facing the main kitchen extends outwards to form a higher platform level, which acts as the entrance to the second floor. the non-linear nature of the landscape further enhances the spatial depth of the dining area while providing privacy to the guests.

 

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

 

当地制造的木质屏风的设计是这个空间的一个标志,这是一种天然材料,旨在表达和迎合越南的手工艺风格。到了晚上,这屏风营造出富有节奏感的外观,与白天的绿色景观相得益彰。该屏风的特点是拥有窗帘一样的功能,可在就座时提供私密性,框架在视线高度逐渐旋转可以向外看。这些层层叠叠的绿色阴影,并在白天和晚上创造了多维景观。

A signature of the space is the design of locally-made wooden chopstick screens, a natural material aimed to express and embrace vietnamese craftsmanship. by night, the chopstick screens create a rhythmic façade, and complement the green landscape by day. the screen panels feature a curtain-like opening that provide privacy when seated, with frames that gradually rotate at eye-level to provide views outward. these layered shades of green and create a multi-dimensional landscape by day and by night.

 

餐饮空间,Takashi Niwa Architects,Ippudo餐厅,越南,改造设计

 

主要项目信息

项目名称:Ippudo餐厅
项目类型:餐饮空间/改造设计
项目位置:越南胡志明市
项目面积:840平方米
完成时间:2019
设计公司:Takashi Niwa Architects
摄影:Hiroyuki Oki

 

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    全球设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知全球最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top