全球设计风向– 探知全球最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...

Blog

住宅空间, 别墅, 极简主义, 私人住宅

DF_DC l 瑞士Concrete极简风别墅

这座极简混凝土别墅是位于瑞士卢加诺市(Lugano)北部小村庄科马诺山上的一座独栋别墅,由DF_DC设计

Concrete Villa is a minimal house located in Comano, Switzerland, designed by DF_DC. The Concrete Villa is a single house on the Comano hills, a small village north of Lugano in Switzerland.

 

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

 

该地块以前被葡萄园占据,其特征是一个细长的梯形形式,这决定了建筑形态。朝东和向西的景观很有趣,但由于南北相邻房屋的限制,这个别墅被认为居住宅的围墙。为了避免过长的封闭空间的影响,同时又确保私密性,侧立面由一系列矩形的深鳍连接起来。参考的材料是灰色的钢筋混凝土,根据情况以不同的方式倾斜。现场铸造的鳍片与填充元素交替使用,与Lombard别墅中使用的古老技术“strollato”相结合:用泥刀将鹅卵石和水泥混合在一起,然后用砂纸打磨,从而将老传统和新施工技术结合起来。

The plot was previously occupied by vineyards and characterized by an elongated trapezoid form, which determines the volume. With the interesting views towards the east and west, but with the constraint of having adjacent houses in close proximity toward the north and south, the house is conceived as in inhabited wall. In order to avoid the effect of an excessively long and closed volume but also ensuring a level of privacy, the flank elevations are articulated by a series of deep rectangular fins. The material of reference used is grey reinforced concrete, declensed in various ways depending on the case. The in-situ cast fins are alternated with infill elements with the old technique of “strollato” used in Lombard villas: a mix of pebbles and cement handsplatted with a trowel and later sanded, thus combining old traditions and new construction techniques. 

 

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

 

一楼占据了大部分可用区域,容纳了主要部分:接待区、厨房、工作室和客房(有单独的通道)、车库,以及作为休息室延伸的宽敞露台,从而成为室内外之间的中间空间。二楼空间较小,包含私人空间:三间套间卧室和儿童游戏室。建筑形态在底层的不对称的位置,由于透视效果而使得房子在街道上看起来更小,同时也呈现出与后面游泳池相反的效果。最后,地下室包含了酒窖、桑拿浴室和健身房。这三层楼由位于活动区中心的优美的楼梯连接,作为家庭空间的主要通道。

The ground floor occupies most of the area available, housing the main part of the brief: reception, kitchen, workshop and guest accommodation (with separate access), garage, as well as an ample terrace conceived as an extension of the lounge, thus becoming an intermediate space between inside and out. The first floor, of smaller dimensions, contains the private quarters: three ensuite bedrooms and the children’s playroom. The asymmetrical position of this volume in respect of the ground floor makes the house to appear smaller from the street due to the perspective effect, whilst presenting the opposite effect from the pool at the rear. Lastly, the basement floor contains the wine cellar, sauna, and gym. The three floors are linked by a scenic staircase at the centre of the living areas and as a focal point for the family.

 

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

Concrete别墅,住宅空间,DF_DC,瑞士,别墅设计,私人住宅,极简主义

 

主要项目信息

项目名称:Concrete别墅
项目位置:瑞士卢加诺科马诺
项目类型:住宅空间/别墅设计
完成时间:2019
设计公司:DF_DC
摄影:Giorgio Marafioti & Simone Bossi

 

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    全球设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知全球最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top