LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

甜品屋, 餐饮空间

WJ万境设计 | 自然的心意:安之秀菓甜品店

LOFT中国感谢来自 WJ万境设计 的餐饮项目案例分享:

 

安之秀菓,一家创办于2010年的日式西点店铺,位于杭州西湖边南山路,取名来自店铺主人“安”的名字,寓意“心意”,是最早将半熟芝士产品带入国内的第一家西点店,引领了国内的半熟风,连续十年受到广大客户的认同。

ANSHUKA was founded in 2010 on Nanshan Road, Hangzhou, next to the famous West Lake. It is named after the owner’s name “An”, meaning “kindness “. It is the first Western-style pastry store to bring semi-cooked cheese products into China, leading the domestic market, and it has been recognized by customers for nearly ten years.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

设计师胡之乐谈到安之秀菓的设计灵感时提到:当我走在南山路上时,两边的梧桐树婆娑起舞,走在树荫下的感觉特别好,很宁静。当时就在思考整个建筑该如何在这样的环境下去呈现?

When the designer Leo HU talked about the inspiration of ANSHUKA, he said,when I walk on Nanshan Road, the leaves of the phoenix trees on both sides are dancing in the air. And walking in the shadow makes people feel very good and quiet. At that time, I was thinking about how to present the building in such an environment.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

南山路对于杭州人来说再熟悉不过了,而对梧桐树的记忆永远都是带着宁静。看着人来车往,现代都市生活的快节奏让人们极易忽略身边的一些小美好。而我希望安之秀菓可以成为人们愿意片刻停留感受生活的一个空间,即使只是一杯下午茶,一份甜点的时间。

Nanshan Road is familiar to people in Hangzhou, and the memory of the phoenix tree is always with peace. We see people passing by quickly. The fast pace of modern urban life makes it easy for people to ignore small tiny nice things around them. And I hope that ANSHUKA can make a space where people are willing to slow down and stay, to feel the life for a while, even if it is just a cup of afternoon tea or a dessert time.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

对于安之秀菓的整体改造方案,设计师从斑驳而深沉的梧桐树出发,将原本奶黄色的简易房改造为深色的外立面,辅以金色边框,让整个建筑能与周边环境彼此呼应,完美融合。 空间运用白色和原木为主色调,营造更加自然明亮的感受,为了店铺吸引更多的视线和人流,大大的拱形落地窗恰如其分地解决了这个问题,无论是在黄昏还是夜幕下,室内渗透的景色都成为街边一道靓丽的风景。

In the overall renovation of ANSHUKA, the designer transformed the original milky yellow simple wall into a dark facade, supplemented by a golden frame, so that the whole building can echo to the surrounding environment and blend perfectly. We use white and wood as the main tone to create a more natural bright feeling. In order to attract more attention and people, we make the best use of the large arch-shaped floor windows to solve this problem appropriately. Whether at dusk or at night, the indoor activities reflect through the window has become a beautiful scenery on the street.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

从一楼延伸到二楼的拱形大玻璃,映衬出路旁郁郁葱葱的梧桐树,整个建筑立面随自然的变化披上不同的外衣,犹如获得生命力一般。

The arched glass that extends from the first floor to the second floor reflects the lush phoenix trees along the roadside. The entire building’s facade becomes alive covered with different coats as natural as it.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

整个空间设计以质朴的材料呼应安之秀菓在食材上的追求,室内空间仅使用了木制和金属材料,在空间上做减法的最终目的是希望凸显产品的效果呈现,而当我们看到产品上架的那一天,甜点的精致如预期被衬托的一览无余。

Throughout the design process, we used simple materials to echo the pursuit of ANSHUKA in the ingredients. Therefore, we used wood and metal materials in the interior space. The ultimate goal of doing subtraction in interior space is to highlight the product’s presentation. When we see the product on the shelf, the delicacy of the dessert is as well presented as expected.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

玻璃及天窗的设计,将阳光引入室内,天晴时,当你在店内享受甜点,会惊喜地发现那些流动的光影已成为整个空间的灵魂,它们来自路过的行人,街旁的绿树,骑过的自行车,快速经过的小轿车……这些交错形成的画面常常在不同的时间会带来不经意间的精彩。

We use glass and skylights to conduct sunlight into the room. When it’s sunny, when you’re enjoying dessert in the store, you’ll be surprised to discover that the flowing lights and shadows have become the souls of the whole space. They come from passing pedestrians, street trees, bicycles, passing cars. These interlaced images often bring inadvertent excitement at different times.

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

 

当你作为一名顾客进入,在这里坐下来享受甜点之时,或许所有的设计都是不经意的,梧桐树旁,光影变幻,看着熙熙攘攘的人群,阳光投过天窗照射在植物上,光影温柔的让人忘记时间的流逝,静静的靠在沙发上,或许这样的舒适刚刚好。

When you walk in as a customer and sit down to enjoy the dessert. You may find that all the designs may be casual. While you sit next to the phoenix trees seeing the light and shadow changes, you may watch people passing by and see the sunlight through the skylight casts on the plants. The gentleness of light and shadow makes you forget the passage of time. You leaned on the sofa quietly, feeling maybe this comfort is just right.

 

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

餐饮空间,杭州,甜品店,日式西点店,万境设计,国内餐厅设计

完整项目信息
项目名称:安之秀菓南山路店
项目地点:浙江杭州
项目类型:商业店铺
建筑面积:400平方米
竣工时间:2018.08
设计单位:WJ万境设计
主案设计:胡之乐
设计团队:江丹阳
服务内容:建筑改造、室内设计
灯光设计:华豪照明
项目摄影:申强、田方方

Project:An the Sweet
Location:Hangzhou,Zhejiang
Type:Commercial Shop
Area:400㎡
Completed:Aug 2018
Client: An The Sweet
Interior Design:WJ Design
Lead Designer:Leo HU
Team Member:Danyang JIANG
Service:Architecture renew,Interior Design
Light:HUAH
Photo credits:Qiang SHEN, Fangfang TIAN

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top