LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

住宅空间, 别墅, 现代风格

SAOTA | 南非Kloof 145山景住宅

这座由南非工作室SAOTA设计的新住宅位于克利夫顿(Kifof Road),沿着狮头山(Lion’s Head)的西坡蜿蜒而行,位于风力密集的克利夫顿(Clifton)郊区。

Accessed from Kloof Road, which winds along the western slopes of Lion’s Head, this new residence designed by South Africa-based studio SAOTA rises in the wind-protected suburb of Clifton.

 

该项目需要处理的第一个方面是必须挖掘以适应结构的陡坡。住宅沿着山的一侧错落有别的布置,上层的私人楼层得到了适当的遮挡,既不可见也不受街道噪音的干扰。

The first aspect of the project that required addressing was the steep slope that would have to be excavated to accommodate the structure. The home was conceived as an arrangement of staggered blocks that rise along the side of the mountain, with the upper, private levels becoming appropriately shielded from both visibility and street-level noise.

 

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

 

该项目负责人、南非建筑公司SAOTA的建筑师Phillippe Fouche表示,设计的概念是恢复自然景观的品质。建筑的下部是一个独立的公寓,表达为一个沉重的石头基座,它格宾墙的外部和黑色染色橡木的内部,百叶窗外的混凝土反射出山坡上的岩层。上层是一个过渡空间,表现为一个绿色平台和烧烤区域。住宅的所有楼层都通过一个木楼梯连接起来,就像一条折叠的丝带,随着楼梯的升起,楼梯色调逐渐变淡。

“The conceptual approach to the design was to reinstate the qualities of a natural landscape,” says architect Phillippe Fouché of South African architectural firm SAOTA, who lead the project. The lower part of the building, an independent apartment, is then expressed as ‘a heavy stone plinth’, its gabion-walled exterior and cocooning interior of dark-stained oak and off shutter concrete reflecting the strata of the mountainside out of which they emerge. On top of this is a transitional space that is expressed as a green terrace and braai area. All levels of the house are connected via a sculptural timber staircase, like a folded ribbon that, gradually lightens in tone as it rises.

 

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

 

 

这一层的混凝土天花板,用粗糙的锯木板做成百叶窗,突出了它的原始质感。这种对自然材料的强调也可以在这个空间的木地板和木材覆盖的厨房中看到。

The concrete ceiling of this level, shuttered with rough-sawn planks, championing its raw texture. This emphasis on natural materiality can also be seen in the wooden floors and timber-clad scullery in this space.

 

最上层的主卧室位于树顶之上,因此材料如白色大理石、浅色木材和天窗的使用表达了一种空气和开放的感觉,而折叠的玻璃墙扩大了空间视野。

The uppermost level, the master bedroom, sits above the tree-tops and as such the materials – white marble, pale timber – and use of skylights express a feeling of air and openness while fold-away glass walls welcome in the full expanse of the view.

 

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

住宅空间,国外住宅设计,现代风格,SAOTA,南非

完整项目信息
项目名称:Kloof 145
项目位置:南非开普敦
项目类型:住宅空间/私人住宅
项目面积:850平方米
完成时间:2017
设计公司:SAOTA
室内装饰:OKHA
园林绿化:Franchesca Watson Garden Designer
摄影:Adam Letch & Micky Hoyle

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top