LOFT中国 – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

住宅空间, 公寓, 现代风格

Ester Bruzkus | 柏林“俏皮”公寓设计

当柏林建筑师Ester Bruzkus从Prenzlauerberg公寓楼的第二层搬到顶层时,看到了一个充满波西米亚风情和时髦气息的迷人街区,她抓住机会重新想象她的生活空间。她出现了一个新鲜的想法,有机会欣赏到柏林的全景。设计的结果是一个特殊的公寓,包含了Ester对建筑的理解和Ester Bruzkus Architekten设计的所有品质:高效的规划,俏皮的材料和色彩并存,定制的家具与精致的细节完美结合。

When the opportunity arose for Berlin-based architect Ester Bruzkus to move from the second to the top floor of her apartment building in Prenzlauerberg, a charming neighborhood of bohemian bonhomie and hipster flair, she jumped at the chance to re-imagine her living space with fresh ideas, not to mention the chance to enjoy panoramic views of Berlin. The result is an idiosyncratic apartment that encapsulates all the qualities of Ester’s architecture and interior design practice Ester Bruzkus Architekten: efficient planning, playful material and colour juxtapositions, bespoke furniture, and exquisitely crafted details.

 

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

 

这栋位于Prenzlauerberg的公寓楼是柏林墙倒塌后建造的第一座公寓楼,它的原始状态是一个开放式的阁楼,位于建筑东西两面的玻璃幕墙之间,两边都有狭窄的露台。Ester通过引入一系列几何体积来彻底改变这种布局,这些几何体积将公寓分隔成独立但相互连接的区域,并将狭窄的挑高平台沿着(从墙到墙的)窗户延伸到室内。

Located in the first apartment building constructed after the fall of the Berlin wall in Prenzlauerberg, the property in its original state was an open-plan loft stretching between the building’s east and west glazed facades, with narrow terraces on both sides. Ester has radically changed this layout by introducing a series of geometric volumes that divide the apartment in separate yet connected areas, and by extending the narrow raised platforms, which run along the length of the wall-to-wall windows, into the interior.

浅色橡木的中心结构隐藏了私人区域,没有打断从墙到墙之间的窗户,并开辟了L形的起居和用餐区。在餐厅的一侧,一个厨房单元被融入到橡木结构中,以水磨石台面和粉色橱柜为特色与相邻的绿色餐桌相得益彰,并采用定制设计,柔和的曲线与直线造型橱柜形成对比。

A central structure of light oak conceals the private quarters without interrupting the wall-to-wall windows and has carved out an L-shaped living and dining area. On the side of the dining room, a kitchen unit has been incorporated into the oak structure, featuring a terrazzo worktop and pink cabinets which gracefully complement the adjacent green dining table, a bespoke design whose soft curves taunt the rectilinear cabinetry.

 

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

 

餐厅区域的绿色和粉色色调在休息室中得到体现,前者是墙壁部分的颜色,后者是采用三种不同的红色定制豪华沙发。糖果色与舒适的混凝土地板和天花板有趣地搭配在一起,柏柏尔地毯的柔软质地与现代主义咖啡桌上闪闪发光的大理石形成对比。这都是Ester异想天开的对比设计的一部分——曲线与直线、粗糙与平滑、普通与奢华、色彩与内敛——在不饱和感官的情况下,给人一种奇妙的感觉。

The green and pink shades in the dining area are picked up in the lounge, the former by the colour of a wall section and the latter by the luxurious custom-designed sofa in three reddish pinks. The candy-coloured palette is playfully juxtaposed by the cool concrete floor and ceiling, while the soft texture of the Berber rug is contrasted by the glistening marble of the modernist coffee tables. It is all part of Ester’s whimsical design of contrasts—curved and straight, rough and smooth, common and opulent, colourful and restrained—which bestow a sense of wonder without saturating the senses.

这种奇妙的感觉被一系列巧妙的惊喜设计所激发。一堵简朴的灰色木条墙隐藏着一个色彩鲜艳的蓝色衣橱,橡木镶板的体量中包含一个浅灰色大理石水磨石的立体浴缸,旁边是一个Carrara大理石洗手盆,墙纸是Hokusai的作品《神奈川巨浪》(the Great Wave off Kanagawa)。一个外部楼梯通向私人屋顶花园是与景观设计师Anja Knoth合作设计的,可以欣赏到整个柏林的全景。屋顶花园是一系列体量和平台的组合,具有东方风格,既体现了公寓的形态,又体现了公寓色彩缤纷的活力,同时也体现了Ester独特的风格感。

This sense of wonder is further titillated by a slew of clever surprises. An austere wall of gray-painted wooden slats conceals a brightly painted blue wardrobe, the oak-panelled volume contains a cubist bathtub of light gray marble terrazzo, next to which is a Carrara marble washbasin block set below a wallpaper based on Hokusai’s The Great Wave off Kanagawa. The biggest surprise though awaits guests outside, where an exterior staircase leads to a private roof garden designed in collaboration with landscape architect Anja Knoth, offering sweeping views over the whole of Berlin. Conceived as a series of volumes and platforms and styled with oriental references, the decked roof garden reflects both the morphology and the colourful élan of the apartment below, as well as Ester’s unique sense of style.

 

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

住宅空间,公寓设计,国外住宅空间设计,Ester Bruzkus Architekten,柏林,现代风格

完整项目信息
项目名称:ESTER’S APARTMENT 2.0
项目位置:德国柏林
项目类型:住宅空间/公寓设计
完成时间:2017
项目面积:70~80平方米
使用材料:大理石、橡木、水磨石
设计公司:Ester Bruzkus Architekten
摄影:Jens Bösenberg

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top